Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Servantes ICT: V-ICT-OR en Servantes slaan de handen in elkaar

23/04/2024

Lokale besturen bieden meer dan 700 producten en diensten aan hun inwoners aan. Ze dragen hierbij vernieuwing en klantgerichtheid hoog in het vaandel en koppelen daar efficiëntie, kostenbeheersing en digitalisering aan.

Dit laatste aspect, de digitalisering, vergt een flexibele, cyclische en – in deze tijden –verregaande specialisatie, die binnen lokale besturen eigen accenten heeft. Het aantrekken van IT-talent is ook al jaren een immense uitdaging voor lokale besturen. Een uitdaging waarvoor V-ICT-OR, in partnership met Servantes, een oplossing wil bieden met de nieuwe gezamenlijke onderneming Servantes ICT.

Servantes ICT is een joint venture van V-ICT-OR en Servantes, die de lokale besturen zal voorzien van een kwalitatieve, technologie- en leverancierneutrale, tijdelijke ondersteuning van hun ICT-dienst op vlak van service desk, algemene coördinatie en veiligheid.

De prioriteit van Servantes ICT zal liggen op het aanbieden van profielen die de specifieke behoeften van de lokale besturen kennen en die de technische en inhoudelijke eigenheiden van de ICT-infrastructuur van lokale besturen onder de knie hebben.
De sturende kracht op inhoudelijk vlak ligt bij V-ICT-OR. Dit betekent dat V-ICT-OR als meerderheidsaandeelhouder de inhoudelijke coördinatie en de opleiding van de experten van Servantes ICT in handen neemt waardoor onze consultants doordrongen zullen zijn van de noden en de eigenheid van ICT bij lokale besturen. V-ICT-OR zorgt er niet alleen voor dat de competenties van de ICT-experten up to date blijven, ze waken ook over technologie- en leveranciersneutraliteit.

We zijn enthousiast over de mogelijkheden die de nieuwe entiteit “ Servantes ICT ” biedt en zijn ervan overtuigd dat dit ons in staat zal stellen om samen met de lokale besturen de digitale transformatiedoelstellingen te realiseren.


Eddy Van der Stock
Voorzitter V-ICT-OR vzw
https://v-ict-or.be/

Dieter De Kerpel
Managing partner Servantes
https://www.servantes.be/

-/-

KLIK HIER
naar het persbericht over deze samenwerking.