Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Verbeteringen aan de Informatieveiligheidstool versterken cyberveiligheid voor lokale besturen

14/05/2024

Sinds kort heeft de informatieveiligheidstool een aantal nieuwe mogelijkheden die lokale besturen helpen bij het versterken van hun cyberveiligheid.

Een opvallende verbetering is de mogelijkheid om de maturiteitsmeting rond de cyberfundamentals uit te voeren, een functie die al beschikbaar was in onze tool. Nieuw is de optie om deze metingen nu ook te exporteren naar het officiële self-assessment formaat dat is voorzien door de Centre for Cybersecurity Belgium (CCB). Hierdoor kunnen lokale besturen naadloos overstappen van interne evaluaties naar gestandaardiseerde rapportageformats die erkend worden door externe instanties.

Bovendien biedt onze tool de mogelijkheid tot het delen van inzichten en ervaringen met andere besturen, wat een waardevolle toevoeging is voor het verbeteren van de algehele cyberveiligheid. Als blijk van onze toewijding aan praktische vooruitgang en samenwerking, zien we de nieuwe exportfunctionaliteit van de maturiteitsmetingen in actie door de meting uit te voeren met de leden van het Security Consortium voor Lokale Besturen. Door samen te werken en resultaten te delen, versterken we niet alleen onze eigen cyberveiligheid, maar dragen we ook bij aan de algehele veerkracht van lokale besturen overal.

Na het uitvoeren van de maturiteitsmeting kunnen de besturen direct aan de slag met het opstellen van een veiligheidsplan, waardoor ze concrete stappen kunnen zetten om hun digitale maturiteit, met de cyberfundamentals als kapstok, te verhogen.

Deze verbeteringen markeren een belangrijke stap voorwaarts in ons gezamenlijk streven naar een veiligere digitale toekomst voor lokale besturen. We blijven ons inzetten voor innovatie en samenwerking om cyberdreigingen effectief aan te pakken en de veerkracht van onze gemeenschappen te vergroten.

-/-

Op het ShoptIT congres van overmorgen ... zullen er natuurlijk ook flink wat 'security' tracks te volgen zijn.

KLIK HIER naar de volledige agenda / eventpagina van ShoptIT.

WELKOM