Shopt IT 2013 - 7 Kennisdagen onder één Shopt IT dak

Op donderdag 25 april organiseert V-ICT-OR Shopt IT. De elfde editie van het congres gaat door in Het Hilton Antwerp Hotel, aan de Groenplaats in Antwerpen. Dus niet in De Montil dit jaar… “verandering van spijs doet eten”! 

Shopt IT is ondertussen dé ontmoetingsplaats bij uitstek voor de IT-professionals uit de overheid., waar kennisoverdracht en netwerking fundamenteel zijn. 

hilton Antwerp

Niet enkel ICT en GIS verantwoordelijken, helpdeskmedewerkers en systeembeheerders ‘pur sang’, maar ook beleidsmensen, mandatarissen, ontvangers, communicatiemedewerkers ontdekken op Shopt IT de toegevoegde waarde van IT voor hun organisatie. Tijdens de pauzes kan je de beursvloer* - waar een 35-tal bedrijven hun oplossingen aanbieden - bezoeken en netwerken.  Tijdens de sessies is er aandacht voor kwaliteit, de zorg voor goed management, informatiearchitectuur, archivering, GIS/geo, informatieveiligheid, kennismanagement, enz. …


"Zeven kennisdagen onder één Shopt IT dak":  Je zal kunnen kiezen uit een 28-tal sessies binnen 7 tracks


Een tipje van de sluier opgelicht:

- Co-creatie van e-government bouwstenen in Nederland en Vlaanderen

Je krijgt een aantal sterke voorbeelden van co-design in Vlaanderen en Nederland, waaronder  de interbestuurlijke producten- en dienstencatalogus, een unieke bron van wegwijsinformatie over de (lokale) dienstverlening aan burgers, ondernemingen en verenigingen. Deze kruispuntbank fungeert als hét bronbestand voor lokale besturen om de informatie over hun dienstverlening up-to-date te houden.


- OSLO: Open standaarden als hefboom voor Open Data
De belangstelling voor open data groeit significant bij beleidsmakers, software-ontwikkelaars en innovatieve denkers in de Linked Open Data community. Dit dankzij thematische events zoals Apps For Ghent. Open Data wordt pas succesvol wanneer we data van zo dicht mogelijk bij de bron ontsluiten en de feedback van burgers op deze data kunnen terugkoppelen naar de proces-eigenaars. 
 
- Is je bestuur klaar voor IPv6?
De beschikbare nummers van het protocol IPv4, waarbij elk toestel een IP-nummer krijgt, zijn bijna allemaal toegewezen, terwijl het internetgebruik nog steeds toeneemt. IPv6 lost dit probleem op. Helaas zijn IPv4 en IPv6 niet zomaar inwisselbaar, beide versies blijven nog een tijd naast elkaar bestaan. Hoe bereid je je organisatie nu al voor en vermijd je onverwachte kosten achteraf?
 
- Het Digitale Tekenplatform: hoe implementeer ik dit in mijn stad of gemeente?
Het tekenplatform helpt je bij het digitaal ondertekenen van je documenten. Het zet daarvoor via e-mail bestanden om naar tekenklare pdf-documenten die iedereen – ook niet-ambtenaren - met een elektronische identiteitskaart kan ondertekenen.

 
- Informatieveiligheid is meer dan pleisters plakken
Informatieveiligheid is meer dan het invullen van een rapport om te voldoen aan de wetten of decreten. In deze sessie geven de Vlaamse Toezichtcommissie en V-ICT-OR 7 praktische tips en een handige tool weg om te starten in je bestuur.

 - Door het GIS-bos de bomen zien

 Kom meer te weten over de mogelijkheden van GIS bij je lokaal bestuur. Wat is de G-scan en wat leer ik eruit? Welke verplichtingen heb je en hoe kan je GIS inzetten als beleidsinstrument?


Het programma wordt weer top! Als klap op de vuurpijl verwelkomen we Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, onze gastgemeente! Bart De Wever licht ons zijn visie over de gemeentelijke werking en samenwerking toe. 

Naar het gedetailleerde programma en inschrijvingen
hilton


Het V-ICT-OR Team

P.S. * Op de loer op de Beursvloer? Standhouders kunnen zich nog aanmelden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Contacteer hiervoor Renk Ruijter: renk.ruijter@v-ict-or.be