20171031 infosessie Digitale Aangifte Overlijden - Vlaams Brabant

Vanaf 1 oktober kunnen alle Vlaamse lokale besturen aan de slag met het webplatform Osiris voor de digitale aangifte overlijden. Dit platform stelt gemeenten, uitvaartondernemers en crematoria in staat om gegevens en documenten elektronisch met elkaar uit te wisselen.

Aansluiten op het webplatform Osiris heeft vanaf de eerste fase alleen maar voordelen: Terwijl het lokaal bestuur  alle informatie digitaal beschikbaar stelt aan de crematoria en de uitvaartondernemers, hoeft deze laatste groep niet meer langs te komen op het gemeentehuis.

In de eerste fase kan men vanuit de besturen de aanvragen van de uitvaartondernemers op een heel eenvoudige manier verwerken. Bovendien kan men de vereiste documenten opladen. Het model IIIc wordt in deze fase nog digitaal opgeladen

In fase 2 zal het mogelijk zijn om een koppeling te maken met de bestaande software voor burgerzaken, waardoor de digitale verwerking nog wordt versneld en de statistieken aan het Agentschap Zorg automatisch worden aangevuld.

In fase 3 doet de arts aangifte en zal het aangehaalde model IIIc op termijn verdwijnen.

Kom naar de gratis infosessie op in Tervuren op dinsdag 31 oktober. 

Op dinsdag 31 oktober organiseert V-ICT-OR hierrond een infomoment voor Vlaams Brabant in het gemeentehuis van Tervuren, en dit van 10u tot 12u.
Deelname is gratis, inschrijven is verplicht, via onderstaand formulier.
Gemeentebesturen mogen hun uitvaartondernemers op deze infosessie uitnodigen. Ook zij dienen te registreren voor deelname.

We rekenen erop dat wie inschrijft ook wel degelijk aanwezig is! Dit om organisatorische redenen. 

Praktisch

Wanneer:  dinsdag 31 oktober 2017
Van - tot: 10u tot 12u
Waar: Gemeentehuis Tervuren, Markt 7/A, 3080 Tervuren

Geen inhoud

20171031 Infosessie Osiris Vlaams Brabant