20171205 Infosessie Digitale Aangifte Overlijden - Kortrijk

Vanaf 1 oktober kunnen alle Vlaamse lokale besturen aan de slag met het webplatform Osiris voor de digitale aangifte overlijden. Dit platform stelt gemeenten, uitvaartondernemers en crematoria in staat om gegevens en documenten elektronisch met elkaar uit te wisselen.

Aansluiten op het webplatform Osiris heeft vanaf de eerste fase alleen maar voordelen: Terwijl het lokaal bestuur alle informatie digitaal beschikbaar stelt aan de crematoria en de uitvaartondernemers, hoeft deze laatste groep niet meer langs te komen op het gemeentehuis.

In de eerste fase kan men vanuit de besturen de aanvragen van de uitvaartondernemers op een heel eenvoudige manier verwerken. Bovendien kan men de vereiste documenten opladen. Het model IIIc wordt in deze fase nog digitaal opgeladen

In fase 2 zal het mogelijk zijn om een koppeling te maken met de bestaande software voor burgerzaken, waardoor de digitale verwerking nog wordt versneld en de statistieken aan het Agentschap Zorg automatisch worden aangevuld.

In fase 3 doet de arts aangifte en zal het aangehaalde model IIIc op termijn verdwijnen.

Kom naar de gratis infosessie in Kortrijk op 5 december

Op dinsdag 5 december organiseert V-ICT-OR hierrond een infomoment in Kortrijk van 14u tot 16u.
Deelname is gratis, inschrijven is verplicht via onderstaand formulier.

Gemeentebesturen mogen hun uitvaartondernemers op dit infomoment uitnodigen. Ook zij dienen zich hiervoor te registreren!

We rekenen erop dat wie inschrijft ook wel degelijk aanwezig is! Dit om organisatorische redenen.

Praktisch

Wanneer:  dinsdag 5 december 2017
Van - tot: 14u - 16u
Waar: Papenstraat, 8500 Kortrijk

20171205 Infosessie Digitale Aangifte Overlijden