Zelf statistieken trekken bij KSZ

10/10/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3477     0

Bij de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) hebben ze uiteraard een massa gegevens - net zoals bij nogal wat overheidsdiensten. Deze worden onder bepaalde strikte voorwaarden ter beschikking gesteld van andere diensten die ze nodig hebben en aangesloten zijn op de KSZ. Maar de buitenwereld kon er tot voor kort niet veel mee doen.

Dit is nu veranderd: de KSZ heeft een webtoepassing voor online statistieken ter beschikking gesteld. Deze geeft een overzicht van de socio-economische samenstelling van de Belgische bevolking volgens woonplaats, geslacht en leeftijdsklasse. Deze toepassing is niet alleen interessant voor onderzoekers of bedrijven, maar ook voor (lokale) overheden die een zicht willen krijgen op socio-economische profielen. Het kleinste geografisch niveau is wel dat van de provincies.


De toepassing op zich, of de statistieken die je er kan uithalen, zijn misschien niet enorm spectaculair op zich. Maar het principe dat een overheidsdienst die over een massa gegevens beschikt, deze ook - uiteraard op een anonieme manier - ter beschikking stelt voor wie ze kan gebruiken, is toch wel een mooi gebaar.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!