Het AGIV stelt de G-scan voor

04/04/2012     Algemeen nieuws en GIS         3834     0

Gemeenten staan voor de uitdaging om GIS optimaal te laten renderen binnen hun organisatie. De G-scan gaat na hoe GIS momenteel wordt ingezet in de organisatie en op welke manier dit kan verbeterd worden. Het gaat daarbij niet om een technische, maar wel om een organisatorische doorlichting. De G-scan legt de sterktes en zwaktes bloot van de GIS-ontwikkeling binnen een gemeente. De resultaten worden in een onderzoeksrapport gegoten met aanbevelingen op maat. Dit kan u helpen om een GIS-plan of -strategie uit te werken en op die manier een beter rendement te halen uit uw GIS-investeringen.

De scan gebeurt steeds op initiatief van de gemeente. Het AGIV biedt de G-scan tegen betaling aan vanaf 2013. Een externe organisatie zorgt voor de uitvoering ervan. Meer informatie over de kostprijs en de manier waarop de doorlichting verloopt, zal beschikbaar zijn vanaf het najaar 2012 via www.agiv.be. V-ICT-OR verleent ook haar medewerking aan dit project.

De G-scan zal in het najaar van 2012 bij twee gemeenten gratis getest worden. Indien dit u interesseert, stuur dan een mail naar info@agiv.be met vermelding ‘kandidaat test G-scan’. Als u op de hoogte wil blijven van het meest recente nieuws over de G-scan, laat het ons dan weten via info@agiv.be. Een flyer over de G-scan kun u hier vinden.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!