Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Begeleiding fusie & inkantelingen

Terugblik

Op 25 april 2018 keurde het Parlement 7 fusies goed van Vlaamse steden en gemeenten. Intussen is V-ICT-OR al enige tijd intensief betrokken bij de ondersteuning van die fusiegemeenten en -steden, meer bepaald bij de uitwerking van een informatiearchitectuur.

In Oudsbergen (Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek) organiseerde V-ICT-OR een voorlichtingsavond voor alle betrokkenen (incl. burgers) waarbij de uitdagingen op vlak van informatiearchitectuur in kaart werden gebracht. Daarnaast nam de gemeente een premiumlidmaatschap af bij V-ICT-OR, waardoor de gemeente recht heeft op een persoonlijke begeleiding en regelmatige adviesverlening.

Kruisem (Kruishoutem, Zingem) is gestart met een volledig begeleidingstraject om zowel de netwerk- als de informatiearchitectuur te bepalen. Zowel de As-Is als de To-Be situatie worden hier nauwkeurig onderzocht om gefundeerde keuzes  te maken voor de toekomst.

Lievegem (Lovendegem, Waarschoot, Zomergem) volgt een volledig begeleidingstraject waarmee ze naar een nieuwe netwerk- en informatiearchitectuur willen werken. Daarnaast schakelen ze ook Request for Proposals in om mogelijke nieuwe IT-oplossingen te vergelijken. Een uitdaging, want de drie besturen gebruikten initieel allemaal een ander softwarepakket. Via een ingrijpend verandermanagement, procesanalyse en de nodige functionele analyses legt V-ICT-OR een stevig fundament onder de voeten van de toekomstige gemeente.

De nieuwe gemeente Pelt (Neerpelt, Overpelt) heeft zowel op vlak van netwerkarchitectuur als op vlak van informatiearchitectuur begeleiding gevraagd. De fusiegemeente focust zich momenteel ook op de pakketselectie voor de nieuwe gemeente. V-ICT-OR adviseert de diensten bij het uitschrijven van de gewenste nieuwe functionaliteiten. Samen met partner IT-dienstverlener BA ligt de nadruk hier vooral op de inrichting van het nieuwe netwerk.

Tot slot stuurt V-ICT-OR de fusie van Puurs-Sint-Amands aan de hand van strategische adviezen inzake informatiearchitectuur. Hier speelt V-ICT-OR een cruciale rol als adviseur en klankbord voor de stuurgroep fusie-informatievoorziening.

Ook bij de inkanteling van OCMW’s in gemeenten speelt V-ICT-OR een spilfunctie. De besturen van Torhout, Brasschaat, Wijnegem, Hoogstraten, Beersel, Duffel en Kortenberg hebben hier al ervaring mee terwijl besturen als Beringen, Kalmthout en Ieper hun begeleidingstraject binnenkort zullen starten.

Concept

V-ICT-OR biedt enerzijds een deskundige begeleiding aan steden en gemeenten op vlak van fusies en inkantelingen, maar zorgt er anderzijds ook voor dat de theorie wordt omgezet naar praktische en concrete oplossingen, bv. door workshops. Daarbij wordt er steeds een kritische blik geworpen op de bestaande processen.

Doelgroep

Deze begeleiding is bedoeld voor besturen die bezig zijn met een fusie of inkanteling, of die van plan zijn ermee van start te gaan.

Meerwaarde

Deze begeleiding biedt volgende voordelen:

  • objectieve tips en tricks bij fusies, en dat door een neutrale, derde partij;
  • de nodige ervaring in de begeleiding van fusies, inkantelingen en informatiemanagement: V-ICT-OR heeft het;
  • kritisch evalueren van demo’s op basis van de ervaring van V-ICT-OR;
  • ondersteuning bij het opstellen van bestekteksten voor gunning;
  • hulp bij het fuseren van netwerkplannen en het herinrichten van de organisatiestructuur;
  • optimalisatie informaticastructuur;
  • enz.

Prijs

De begeleiding bestaat uit 2 blokken en elk blok kost € 8.500,00 (excl. BTW). Uiteraard kan de prijs ietwat afwijken afhankelijk van de duurtijd van het traject.

Start!

Contacteer ons via info@v-ict-or.be voor een offerteaanvraag. Wij nemen vervolgens contact met u op om de duurtijd, prijs, objectieven e.d. met u in detail te bespreken.

Contact

Mail naar info@v-ict-or.be