Ik beslis over mijn privacy - https://www.ikbeslis.be/

30/05/2017     Onderwijs         1509     0

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, ook kortweg de "Privacycommissie" genoemd, is een onafhankelijk controleorgaan dat erop toeziet dat de privacy wordt beschermd bij de verwerking van persoonsgegevens.

Niet alleen kan je op de site https://www.privacycommission.be/ algemene informatie vinden over de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens, ook de wetgeving wordt er toegelicht. Je vindt er bijvoorbeeld verschillende uitgewerkte privacythema's, adviezen & aanbevelingen of de richtlijnen met betrekking tot de algemene verordening gegevensbescherming ('GDPR').

Een gerelateerde, specifieke website gericht op jongeren, ouders en leerkrachten is ‘Ik beslis’.

  • Voor jongeren: jong en bewust van je privacy? Ontdek hier hoe je jouw privacy kan beschermen!
    Deze site bevat een schat aan informatie die je zo aan je leerlingen kan meegeven... 

  • Voor ouders & leerkrachten: wil je de privacy van jongeren helpen beschermen? Lees hier hoe je dat doet.
    Leerkrachten van het lager- en secundair onderwijs kunnen hier niet alleen educatief lesmateriaal vinden maar ook bijvoorbeeld richtlijnen over hoe je op een eenvoudige manier privacy op school kan bevorderen.  
    Mag je - als school - bijvoorbeeld camera's in de klas plaatsen, vingerafdrukken nemen of hoe moet je omgaan met sociale (leer)platformen? Heb je vragen over het plaatsen van foto's en filmpjes op het internet, hoe moet je omgaan met smartphones & apps of wat te doen als je geconfronteerd wordt met situaties zoals sexting. Ook nieuwe fenomenen zoals Sharenting (Share & Parenting) worden er onder de loep genomen. 

    ‘Ik beslis’ geeft scholen duidelijke richtlijnen en zeer bruikbare informatie rond deze thema's.  

Hieronder kan je een link naar het onlinebestelformulier terugvinden om het pakket te bestellen, alsook een link waar je de pdf-versies van o. a. de posters kan downloaden:

Met vragen rond ‘ik beslis’ of specifiekere digitale documenten, kan je terecht op volgend e-mailadres: jedecideikbeslis@privacycommission.be

 

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!