Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Local Digital Leader Academy

Terugblik

Zowel onze samenleving als onze digitale wereld zijn aan een sneltempo veranderd en zullen ook in de toekomst nog sterk veranderen. Het is dan ook van groot belang dat onze lokale digitale leiders optimaal op de hoogte zijn van de nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en vooral de werkzaamheden van andere lokale digitale leiders. Vanuit deze nood wenst V-ICT-OR haar lokale digitale leiders dan ook samen te brengen in de Local Digital Leader Academy.

Concept

De Local Digital Leaders Academy verzorgt opleidingen rond digitale strategie en transformatie, verzamelt beste praktijken rond deze thema’s en brengt geïnteresseerden met elkaar in contact via netwerksessies. Op die manier wil de Local Digital Leaders Academy (LDLA) de digitale maturiteit van de lokale overheidsdiensten verhogen.

De Academy is een uitstekend platform om de digitaliseringsprojecten van je eigen organisatie kenbaar te maken aan anderen, maar ook om feedback in te winnen bij ervaringsdeskundigen als je digitaliseringsplannen nog in de kinderschoenen staan.

Doelgroep

De Local Digital Leaders Academy is een overkoepelend programma dat wordt opgezet om zowel de leiderschapsvaardigheden (bewustwording van het potentieel van digitale technologieën om te transformeren) als de professionele vaardigheden (begrijpen van stakeholder noden, iteratieve oplevering, data gedreven werking) die nodig zijn binnen een digitale overheid te ontwikkelen.

De doelgroep zijn leidinggevenden binnen op het lokale overheidsniveau die verantwoordelijkheid hebben, of willen nemen, over digitale transformatieprojecten binnen hun entiteit. Waar relevant wordt aangemoedigd om in duo in te schrijven samen met een IT-manager, IT-architect of IT-projectleider.

Meerwaarde

Onze aanpak is actiegericht, met een goede mix tussen theorie, praktijk en een lerend netwerk van deelnemers en experten binnen en buiten de overheid (universiteiten, onderzoekscentra, bedrijven, buitenland). Voor de deelnemers worden na afloop van het programma verdere netwerkevents georganiseerd om elkaar te blijven ontmoeten. Het slotevent van de opleiding is eveneens een netwerkevent voor alle oud-leerlingen van de Local Digital Leaders Academy waarbij de deelnemers van de lopende reeks hun eigen cases aan een breed publiek kunnen voorstellen.

Prijs

Deze opleiding wordt u aangeboden voor een prijs van 450 euro exclusief btw voor niet-leden, en vrijgesteld van BTW voor effectieve leden. 

Start!

Wil je deelnemen aan de Local Digital Leaders Academy? Bekijk dan zeker de mogelijkheden voor de sessies in Gent en Hasselt.

Contact

Nog vragen? Mail ons via opleidingen@v-ict-or.be of bel ons op 052 517 755.