Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Apps in Windows 10

Auteur Bericht
Onbekende Gebruiker
#1 — 26/07/2017 14:18
Hallo,

De eerste Windows 10 pc's hebben hier in onze diensten ook hun intrede gedaan, echter komt dit met een hoop voorgeinstalleerde 'apps' die ik helemaal niet wil (ZuneMusic, BingWeather, BingNews,... ) noem maar op. Sommigen kun je niet, of toch niet zonder zwaar hacken vewijderen zoals Cortana en Edge.

Deze apps zitten blijkbaar in een centrale appstore op de PC zelf, en elke gebruiker die zich op de pc aanmeldt krijgt dus deze apps geinstalleerd.

Je kan via Powershell deze apps wel verwijderen, maar dat is per gebruiker die aangemeld is. Je kan deze blijkbaar ook uit de deze centrale store verwijderen zodat ze niet  meer geinstalleerd worden, maar mij lukt dat (voorlopig) niet. Ze blijven terug komen bij nieuwe gebruikers.

Los daar van: wat is jullie benadering met deze apps? Laten staan? Verwijderen? Verbergen?
 
Onbekende Gebruiker
#2 — 30/08/2017 09:33
We zitten sinds vorig jaar mei volledig op W10. De standaard W10 apps laten we gewoon geïnstalleerd. De meeste zetten we wel manueel onzichtbaar. Maar bvb Edge zou ik zeker niet proberen te verwijderen. Die ga je op termijn toch zeker nodig hebben.
 
Onbekende Gebruiker
#3 — 31/08/2017 12:35
Dag Koen,

Wij gebruiken een scriptje RemoveApps.ps1 van Michael Niehaus met een lijst van de apps die we wensen te verwijderen tijdens de Windows setup.
Het kan ook op een live installatie uitgevoerd worden maar dan moet je wel zeker zijn dat er nog niemand op heeft aangemeld want aps die al per gebruiker toegevoegd werden kunnen niet meer verwijderd worden. Ik heb het ook wat aangepast om apps van het type framework uit te sluiten want we hadden initieel het probleem dat de Windows Store app niet meer werkte door onderbrekende onderdelen.  Op deze manier zijn de apps voor alle nieuwe users dezelfde.
Daarnaast gebruiken we tijdens setup ook het powershell commando Import-StartLayout -LayoutPath $PSScriptRoot\startLayout.xml -MountPath $env:SystemDrive\ met een eerder geëxporteerde startlayout.xml om het startmenu van alle overbodige apps te ontdoen. Eigenlijk laten we alleen Edge staan in het startmenu.

Als je wil stuur je mij maar een mailtje voor de bronbestanden of wat extra uitleg indien nodig.
 
x 1