Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Over ons

Missie (doelstellingen)
V-ICT-OR vzw heeft vijf centrale doelstellingen bepaald:
1

De vereniging wil de deskundigheid in het vakgebied ICT ontwikkelen en bevorderen, om zo de professionalisering van ICT-beroepsmensen en -verantwoordelijken op elk niveau in de lokale overheid te ondersteunen.

2

Zij wil dienstverlening en belangenbehartiging in ruime zin organiseren voor allen die professioneel bij het ICT-beleid op het lokale overheidsniveau betrokken zijn. Centraal staat het vergroten van het maatschappelijk belang van ICT, de inzet om meer efficiëntie en effectiviteit te bereiken.

3

Zij wil een netwerk en forum vormen voor ontmoeting en uitwisseling tussen allen die op het terrein van ICT op het lokale overheidsniveau actief zijn.

4

Zij wil in de eerste plaats een platform bieden om ICT-verantwoordelijken op het lokale overheidsniveau bij elkaar te brengen. Op die wijze wil ze de drempel voor onderlinge samenwerking en synergie gevoelig verlagen. Niettemin wenst de vereniging ook op te treden als motor om de samenwerking tussen de verschillende andere overheidsniveaus te ondersteunen. Vanuit een klantgerichte opstelling is het immers essentieel dat de verschillende overheidsniveaus en dus ook hun ICT-verantwoordelijken de handen in elkaar slaan en gezamenlijk initiatieven inzake ICT-ontwikkelingen van de overheid nemen of toch minstens intensief meewerken aan ICT-ontwikkelingen die van een ander bestuursniveau uitgaan.

5

Ten slotte wil de vereniging ook functioneren als extern klankbord, het strategisch belang van ICT voor het lokale overheidsniveau aankaarten bij beleidsverantwoordelijken, collega's uit de eigen organisatie en op het publieke forum. En willen we werken aan een mentaliteitsverandering en cultuur van open en behoorlijk bestuur door de juiste en voldoende ICT-investeringen in mensen en middelen.

Visie

Onze Vlaamse ICT Organisatie heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in een projectmatige uitwerking van bepaalde thema’s die leven op het lokale overheidsniveau.

Er werd vanuit het kenniscentrum een behoorlijke basis gelegd van samenwerkingsverbanden en bronnen waarop nu kan voortgebouwd worden.

De samengestelde visie naar de nabije toekomst toe focust zich dan ook voornamelijk op de volgende elementen:

 • de uitbouw van een ambtelijke stuurgroep die een collectieve visie creëert (niet louter ICT verantwoordelijken) over hoe automatiseringsprojecten en informatiesystemen binnen het lokale overheidsniveau worden uitgebouwd
 • de uitbouw van een competentiecentrum met een maximaal aantal betrokken vanuit de vrije markt rond de tafel
 • het sensibiliseren en eenduidig vertalen van de norm voor informatieveiligheid naar gemeenten toe, eenduidigheid in diezelfde normering omtrent de samenwerking tussen OCMW en gemeente
 • de mogelijkheden van een standaardisatie van een gemeentelijk datamodel (datawarehouse) dat maximaal gevoed en gekoppeld wordt met authentieke gegevensbronnen 
 • het academisch aanvaarde mid-office concept ondersteunen en aandringen bij de marktspelers om dit op te nemen in hun concrete implementaties

Deze visie wensen wij maximaal door te voeren in samenwerking met onze collega beroepsfederaties en de Vlaamse overheid.

Bestuursorgaan

De Raad van Bestuur is samengesteld uit het Directiecomité en volgende personen:

Eddy Van der Stock
Algemeen Directeur
Voorzitter V-ICT-OR vzw
Voorzitter LOLA npo
Hedwig Daineffe
Gemeente Tervuren
Adj Algemeen Directeur V-ICT-OR vzw Legal en contracten
Kris Gielen
Gemeente Sint-Pieters-Leeuw
Financieel Directeur V-ICT-OR vzw
Louis Massagé
Gemeente Dilbeek
Directeur Ontwikkeling V-ICT-OR vzw
Hendrik Van Haele
Universiteit Gent
Directeur Enterprise Architectuur V-ICT-OR vzw
Christine Blondeel
Gemeentebestuur Maldegem
William Botteldoorn
Gemeente Puurs
Dieter Bulcke
Stad Ieper
Peter De Ridder
Gemeentebestuur Londerzeel
Marc Goethals
Gemeente Evergem
Luc Hertmans
Gemeente Willebroek
David Hosse
Stad Halle
Dimitri Lefevre
Gemeentebestuur Knokke-Heist
Philippe Buyle
Gemeentebestuur Lokeren
Hans Van Mingeroet
Gemeente Berlare
Luc Velghe
Stad Kortrijk
Dirk Keuninckx
Stadsbestuur Diest
David Matthys
Hulpverleningszone Meetjesland
Gigi De Schryver
Gemeente Brasschaat
 
Directiecomité

Het Directiecomité zet de visie en de missie van de organisatie in samenspraak met de raad van bestuur uit. Vanuit het directiecomité wordt een voorzitter aangeduid die tevens gedelegeerd bestuurder is voor de organisatie. Het dagelijks bestuur zetelt tweewekelijks en houdt de financiën van de organisatie nauwlettend onder controle.

Eddy Van der Stock
Algemeen Directeur
Voorzitter
Hedwig Daineffe
Adjunct Algemeen Directeur
Legal en contracten
Kris Gielen
Financieel Directeur
Louis Massagé
Directeur Ontwikkeling
Hendrik Van Haele
Directeur Enterprise Architectuur
Kenniscentrum (dagelijkse werking)
Eddy Van der Stock
Strategie & coördinatie (CEO)
Andreas Nikolakopoulos
Chief Operations Officer (COO) & Programmabeheer
Kevin De Backer
Project manager Cyber en Information Security & Transformatietrajecten
Milenco Van Quaethem
Projectmanager Internationaal & Automatiseringstrajecten
Viviane Ysewijn
Management Assistente
Boekhouding
Kenneth De Winter
Ontwikkelingen Kennisplatform voor Lokale Overheden
Kennismedewerkers

Kennisdomein Infrastructuur en Connectiviteit

Frederik Baert

Kennisdomein Informatieveiligheid (security) en GDPR

Kevin De Backer

Kennisdomein Human Resource Management

Carolien Temmerman

Kennisdomein Onderwijs

Louis Massagé

Kennisdomein Enterprise Architectuur

Hendrik Van Haele
Thimo Thoeye

Kennisdomein internationale projecten

Hugo Kerschot

Kennisdomein procurement

Andreas Nikolakopoulos

Coördinatie Regionale Kenniskringen

Milenco Van Quaethem
Projectmanager
Platinum partners
Geen inhoud
Zilveren partners

3P Wilt u overheidsopdrachten sneller en efficiënter beheren? Wilt u een optimaal facilitair beheer? 3P helpt publieke overheden al meer dan 20 jaar met gespecialiseerde software en een onberispelijke service.

4Division is gespecialiseerd in software-projecten van A tot Z. Onze CEROS software geeft lokale besturen de mogelijkheid een extra service te bieden aan hun burgers. De mensen kunnen hiermee zalen, materialen en sportterreinen online reserveren. CEROS biedt ook de mogelijkheid om in te schrijven voor cursussen, sportkampen, … Bovendien is er ook een uitgebreide ticketing-module voor culturele centra ingebouwd. Alle modules hebben de mogelijkheid tot koppeling met diverse andere software-pakketten. Uniek is dat onze software telkens wordt afgestemd op maat van de processen en reglementen van de lokale besturen. CEROS wordt aangeboden als een webapplicatie, die zowel lokaal als in the cloud kan draaien.

AXI is een onafhankelijke ICT partner in België en Nederland. We bedenken, ontwikkelen en beheren innovatieve softwareoplossingen en gaan hierbij verder dan het invoeren van digitale technologieën in overheidsadministraties en de publieke dienstverlening. Onze aanpak en ICT oplossingen sluiten aan op de omvattende transformatie waarbij de rol van overheden verandert richting facilitator. Met onze oplossingen kunnen overheden zich organiseren rond de verwachtingen en de behoeften van de burgers, bedrijven en maatschappelijke groeperingen. Voor de informatisering van de kerntaken van de overheden (subsidieaanvragen, klachtenbehandeling, controle & inspecties, vergunningen, adoptie, verkiezingsbetwistingen, onderzoek, documentering, beleid, parlementaire vragen, e.d.) maken we gebruik van de nieuwste inzichten en ICT technologieën.

CEVI nv Automatisering van overheidsdiensten

Cronos Groep is een diverse groep actief in meerdere innovatieve sectoren. Ze wil een katalysator zijn in het vertalen van wetenschappelijk onderzoek rond nieuwe technologieën naar zakelijke oplossingen toe.

IT1 is een ICT - bedrijf dat al meer dan 20 jaar actief is op de Belgische ICT-markt, met vestigingen in Dendermonde & Gentbrugge en is één van de belangrijkste ICT-spelers in Vlaanderen. Het bedrijf wordt gerund door de eigenaar Mario Van de Voorde. Hij werd door JCI verkozen tot Oost - Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar 2012. Het bedrijf levert betrouwbare ICT-diensten en oplossingen op een hoog professioneel niveau vanuit haar vier divisies: infrastructuur, opleidingen, audiovisuele oplossingen en One-stop - digital agency naar KMO/midmarket bedrijven en met specifieke focus op de overheidsmarkt.

Lebon IT Services helpt organisaties om gerust digitaal te werken. Met ons team van betrokkenbetrouwbare en bekwame experten ontwerpen, bouwen en beheren we IT-oplossingen op basis van bewezen technologieën.

OpenSesameICT ontwikkelde OpenIMS, de Enterprise Content Management (ECM) oplossing. Sterke troeven van ons platform zijn het documenbeheer, web content management en sociaal intranet. Daarnaast koppelen we met SugarCRM, ABBYY document capture en andere toepassingen. De focus ligt voor ons steeds op uw functionele noden, die we zo eenvoudig mogelijk maken in gebruik. De kracht van de eenvoud.”

Paddle bouwt met het Paddle CMS Platform websites rond het principe “develop once, use many”. Hiermee zorg het ervoor dat ontwikkelingen centraal beschikbaar zijn voor alle gebruikers. Paddle biedt meer dan 90 modules en integraties aan (bouwstenen) en bouwde intussen meer dan 500 websites voor publieke organisaties en lokale besturen. Een extra voordeel zijn hun maandelijkse upgrades waardoor hun websites altijd veilig en toegankelijk blijven. Via de gebruiksvriendelijke interface kunnen hun websites vlot aangepast worden, zonder technische kennis.

Realdolmen ICT Integrator heeft terug 6 belangrijke percelen gewonnen van het Raamcontract Stad Brugge waar we de lokale overheden de komende 5 jaar mee kunnen bedienen rond: aankoop van hardware, software en diensten in kader van werkplekken, datacenter, digitale transformatie & innovatie en documentenbeheer.

Simac is een Europees bedrijf met onder andere een kernactiviteit in netwerk en systeemintegratie oplossingen. Onafhankelijkheid enerzijds, integratie anderzijds, is de sleutel tot het verschaffen van totaaloplossingen op maat van de klant.

Spacewell’s unique technology layer – combining IWMS software, Building Information Modeling (BIM), and Internet of Things (IoT) – brings buildings to life and makes them smart. A smart building is a responsive and helpful building, improving comfort, space, utilities and resource usage, and assisting users in real-time. How smart is your building?

Xpertdoc Met XBmidoffice server biedt Convenso vooruitstrevende en schaalbare software-oplossingen voor de actuele uitdagingen van uw lokaal bestuur

Geen inhoud
Bronzen partners

2Grips levert totaaloplossingen voor het verbeteren van de dienstverlening van uw (IT) organisatie. Wij zijn een absolute specialist binnen het vakgebied van Service Management. Onze consultancy diensten, opleidingen en ESM en ITSM tools helpen u dan ook om uw klanten en eindgebruikers tevreden te maken en te houden. Wij richten ons op uw organisatie, uw interne processen, uw mensen en de tools die daarbij nodig zijn. Wij helpen u te excelleren!

Apogado is an independent information technology company focusing on sustainable, future-proof integration

Arcadiz is een vooraanstaande optische Netwerk Integrator met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en 24/7 monitoren en onderhouden van business kritische telecom netwerken in de Benelux.

Arinto CVBA Arinto ging meer dan 20 jaar geleden van start als specialist in planning software op maat. Door de jaren heen groeiden we uit tot expert op het gebied van standaard planning oplossingen.Planning is een basisbehoefte geworden voor veel organisaties. Arinto dekt al uw planningbehoeften in 1 centraal platform: projecten, personeel en taken. Snel, digitaal en efficiënt!

ASAsense provides cloud-based environmental sensing solutions based on the in-depth analysis of sound and vibration. Networks of sensors that recognize sounds, localize sources and estimate other parameters based on this information (such as road surface state), are just a few examples; the possibilities are endless. Currently, the services of ASAsense are oriented towards road surface monitoring (Roads) and ambient sound monitoring (Sounds).

Citymesh is een Belgisch erkend  BIPT-operator, gespecialiseerd in de uitbouw en onderhoud van draadloze datanetwerken (indoor en outdoor) en straalverbindingen. Sinds 2016 bezitten we een eigen private LTE frequentie (4G/5G). Hierdoor kunnen we een uiterst betrouwbare breedband communicatieoplossing uitwerken. In reeds heel wat steden en gemeenten hebben we een publiek outdoor wifinetwerk geïmplementeerd. Hiervoor maken we ook gebruik van ons zelf-ontwikkeld managementplatform, WiFiLAB.

DataQuint levert software voor het beheer van het openbaar domein. Met onze oplossing GeoVisia kunt u als gemeente de buitenruimte eenvoudig inspecteren, inventariseren en beheren. Onze software is praktisch en kan helemaal worden ingericht op het werkproces van uw organisatie. Met onze standaardinrichting, gebaseerd op het OSLO Openbaar Domein model, kunt u als gebruiker snel aan de slag met het beheren van de buitenruimte. Samen met u werken we aan een schone en veilige leefomgeving.

ESET is al meer dan 30 jaar een pionier op het gebied van cyberbeveiliging en biedt antimalware oplossingen op basis van een unieke meerlagige technologie die meerdere scan motoren combineert om het hoogste niveau van bescherming te garanderen. ESET, inmiddels het grootste IT-security bedrijf van de Europese Unie, biedt een brede waaier aan van oplossingen die gaan van endpoint en mobiele beveiliging tot versleuteling en twee-factor authenticatie beveiliging.
Vandaag de dag is ESET (destijds bekend geworden van NOD32) in meer dan 200 landen aanwezig en beschermt het meer dan 100 miljoen gebruikers. ESET-oplossingen worden lokaal of in de cloud console beheerd, die een volledig overzicht geeft van uw netwerkbeveiliging en u in staat stelt om taken, configuraties en nog vele andere mogelijkheden te automatiseren. ESET beschermt en monitort onopvallend 24/7 en werkt de bescherming in realtime bij om gebruikers veilig te houden en zonder onderbreking te laten werken.
MGK Technologies is de exclusieve distributeur van ESET voor de BELUX markt.  

Ferranti Computer Systems, leverancier van “zorgeloze IT-oplossingen”, is een sterke speler in de Vlaamse overheidssector. Wij begrijpen de complexiteit en behoeften van de publieke sector en helpen uw administratie te optimaliseren door uw netwerken te verbinden over drie platformen: in jouw organisatie, via onze Ferranti Cloud en via de publieke Cloud. Een specialisatie die ons uniek maakt, zoals we hebben waargemaakt voor Stad Sint-Niklaas en OCMW Mortsel.

G DATA Met onze antivirussoftware sluit u potentiële toegangspoorten voor cybercriminelen: onze proactieve en reactieve beveiligingsmaatregelen werken optimaal met elkaar samen om de gevaren van virussen, wormen en trojanen tegen te gaan. De bedrijfsoplossingen van G DATA bevatten daarnaast nog veel meer functies die het beheer van alle netwerkcomponenten vereenvoudigen en tegelijk uw gevoelige bedrijfsgegevens beveiligen. Met behulp van één beheerconsole behoudt u het overzicht over belangrijke veiligheidspatches en de toepassingen in uw netwerk.

GEO Solutions wij bouwen of bieden oplossingen aan om de kracht van locatie te ontluiken door:
- het delen van informatie over een locatie
- uw team te laten samenwerken omtrent een locatie
- beslissingen te nemen over een locatie
Onze oplossingen integreren naadloos IT en GIS technologieën en zijn altijd afgestemd op de noden van de gebruiker.

GET Marktleider in tijdsregistratie, personeelsplanning en elektronische beveiliging. 

Hanssens, beyond telecom is veel meer dan een telecomspeler. We gaan net iets verder. 30 jaar ervaring zorgt voor een opgebouwde expertise in voice -en videocommunicatie met een eigen uitgebreide serviceorganisatie die onze klanten dag en nacht ten dienste staat. Het is echter net onze expertise die het verschil maakt. Zo zorgt onze eigen R&D afdeling voor unieke toepassingen die het voor jouw gebruikers net iets makkelijker maakt en voor de beheerders ongeziene flexibiliteit biedt. Onze oplossingen kunnen zowel hardware matig on-premise, gevirtusaliseerd als in full-cloud modus worden uitgerold. Bellen met traditionele telefonie, met Microsoft Teams of een geïntegreerde combinatie? Of liever full cloud zonder investeringen en onderhoud? Het kan, en wij adviseren je hier graag in. Daarnaast zorgt onze Hanssens Edcuation afdeling voor een heel vlotte user adoption zodat jouw gebruikers graag meewerken met nieuwe oplossingen. Dit alles zorgt ervoor dat bijna 30% van alle West- en Oost-Vlaamse steden en gemeenten met Hanssens samenwerkt.

JCC Software Ambitie voor excellente dienstverlening

LicentiePro : Elke organisatie heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Wij zorgen voor een oplossing op maat binnen het budget en de wettelijke mogelijkheden. LicentiePro is uw Europese partner. Aankoop en verkoop van gebruikte Microsoft licenties | Powered by TrustedLicense | Cloud | Hybrid Cloud | Pre-Owned | Compliance | SAM | Budget | Auditproof.

Licom Telecom integrator met meer dan 20 jaar ervaring! Bij Licom helpen wij middelgrote en grote organisaties, op een professionele manier, een efficiënte telecom infrastructuur uit te bouwen, in functie van hun noden. In een wereld waarin de traditionele telefonie plaats ruimt voor geïntegreerde systemen verwacht de gebruiker steeds controle over z’n communicatie en bereikbaarheid. Het aantal aanbieders en nieuwe technologieën groeien snel en zullen de volgende jaren nog exponentieel toenemen. Professioneel advies bij het maken van de juiste keuze wordt cruciaal.

Ordiges U bent op zoek naar performante beheersoftware voor ondernemingen om uw procedures te optimaliseren? Als softwareontwikkelaar sinds 1977, ontwikkelt Ordiges technologische full-web oplossingen, vooral voor het beheer van vakspecifieke processen. Ordiges is een bedrijf op mensenmaat met meer dan 90 werknemers die allen hetzelfde doel nastreven: het prestatievermogen van klanten verhogen via innoverende oplossingen op basis van hun gebruikservaringen.

RecoMatics ontwikkelt software oplossingen voor herkenning van data op allerhande documenten en verwerking via diverse workflows.

Salesforce is wereldleider op het gebied van Customer Relationship Management (CRM) die bedrijven en overheidsorganisaties dichter bij hun klanten brengt in het digitale tijdperk. Sinds 1999 stelt Salesforce organisaties van elke omvang en branche in staat om te profiteren van krachtige technologieën – cloud, mobiel, sociaal, internet of things, kunstmatige intelligentie, spraak en blockchain – om een 360° beeld van hun klanten te creëren.

Syntegro is gespecialiseerd in workforce management software: tijdregistratie, personeelsplanning en projectregistratie. Een op de drie Vlaamse steden en gemeenten gebruiken de oplossing van Syntegro. De software wordt volledig op maat van jouw organisatie geconfigureerd, vanuit een standaard doch ultraflexibel pakket. Bij ons kan je vertrouwen op een deskundige implementatie van jouw workforce management software en een oplossingsgerichte en toegankelijke support.

The Safe Group is een hecht team dat gepassioneerd is door spitstechnologie en klantenservice, gefocust op maatwerk voor de klant.  We voorzien lokale overheden, politiezones, bedrijven en festivals van bewakingscamera’s, beveiliging, wind- en geluidsmeters, communicatienetwerken, informatieschermen, enzovoort. Onze unieke positie als integrator in de markt in combinatie met de capaciteit om zelf hoogtechnologisch te ontwikkelen, laat ons toe om zelfs de meest veeleisende klanten met de meest uitdagende projecten te helpen. Daar waar de meeste bedrijven op de grens van hun kunnen stoten, gaat The Safe Group verder. Wij denken mee en zoeken naar de beste oplossing die mogelijk is. We zijn flexibel, behalen al onze afgesproken deadlines en nemen zorgen weg bij onze klanten door onze technische en operationele expertise. Vanuit de Corda Campus, het hart van de Limburgse ICT-wereld in Hasselt, bedienen wij klanten uit binnen- en buitenland.

e-BO Enterprises is a technology company that secures information platforms in very diverse sectors. e-BO Enterprises, which makes all data and applications available on every device and at any location has a highly qualified team of engineers.The company provides IT services for police  and fire brigades ,  the Belgian Ministry of Justice , offshore wind farms , industrial networks and large companies , always to increase efficiency and reduce costs. The most important competences of the firm are information systems , telecommunication , control , safety and security solutions , integration services and support . Qualities highly appreciated also for local authorities . Service level agreements confirm these strong conditions and end in long term maintenance  contracts . Therefore e-BO received a lot of quality labels such as ISO 9001 , ISO 27001 , ISO 45000 and a security clearance on national and Nato level.

Geosolutions - Wat kunnen we doen met die locatie data? We kunnen ze visualiseren maar vaak gaan we uw data combineren met andere data zodat er inzichten komen. Je kan daardoor beter of efficiënter gaan werken, opportuniteiten spotten of betere beslissingen maken.

Internationaal (LOLA)

About V-ICT-OR

V-ICT-OR (Flemish ICT Organization) is a non-profit organization that supports Flemish local governments in the digitization process.  The association works with an internal team that builds on the expertise of various experts in the field to come up with solutions to various problems that local IT teams are struggling with.

Our five central goals:

 1. We aim to develop and promote expertise in the field of ICT in order to support the professionalization of ICT professionals and managers at every level in local government.
 2. We aim to organize services and advocacy in the broad sense for all those professionally involved in ICT policy at the local government level. The main focus is on increasing the social importance of ICT, the commitment to achieve greater efficiency and effectiveness.
 3. We aim to provide a network and meeting/exchanging forum between all of those who are active in the field of ICT at the local government level.
 4. We want to provide a platform to bring ICT managers at the local government level together. In this way, we want to lower the threshold for mutual cooperation and synergy significantly. Nevertheless, we also wish to act as a driving force to support cooperation between the various other levels of government. From a customer-oriented point of view it is essential that the various levels of government, and therefore also their ICT managers, join forces and take joint initiatives regarding ICT developments of the government, or at least cooperate intensively with ICT developments originating from other administrative levels.
 5. Finally, we also want to function as an external sounding board, to raise the strategic importance of ICT for the local government level with policy makers, and to work towards a change in mentality and culture of open and proper governance through appropriate and sufficient ICT investments in people and resources.

Our vision.

The Flemish ICT Organisation has invested heavily in  a project-based elaboration of certain themes that play a significant role at the local government level.  Our knowledge centre laid out a decent foundation of partnership and sources from which we can move forward. The composite vision towards the near future therefore mainly focuses on the following elements:

 • the development of a civil service steering committee that creates a collective vision (not just ICT managers) of how automatization projects and information systems should be developed at the local government level
 • the development of a competence centre with a maximum number of people from the free market around the table
 • raising awareness and unambiguously translating the standard for information security to municipalities, unambiguity in the same standard regarding the cooperation between CPAS and municipality
 • the possibilities of standardizing a municipal data model (data warehouse) that is maximally fed and linked to authentic data sources
 • support the academically accepted mid-office concept and urge market players to include it in their concrete implementations

We wish to implement this vision to the maximum extent in cooperation with our fellow professional federations and the Flemish government.

 

In order to get a better insight into what is going on in other countries in the field of digitisation in local authorities, V-ICT-OR has joined the international cooperation LOLA (= Linked Organisation of Local Authorities), of which our chairman Eddy Van der Stock is also chairman.

From the first contacts with the associations from other European countries, it appears that there are quite a few similarities in the topics that are discussed. For instance, we find the remuneration of the ICT employee, but also the appreciation of the ICT service and service provision, or the discussion about the position of the ICT employee and the ICT service within the board, ...

The first European projects have already taken place. Since 2012, LOLA is a NPO, so we can present ourselves under one flag on a European and global level.


LOLA gives us the opportunity to cooperate with the following partners:

What is LOLA?

LOLA (Linked Organisation of Local Authority ICT Societies “LOLA”) is a non-profit organisation of ICT professional associations. These associations comprise professionals who work in local authority and other local public service delivery organisations, and their suppliers, in different countries worldwide.

LOLA will work collectively and collaboratively to achieve benefits to these organisations, their members and the citizens they serve.

Our core values are based on our desire to provide a high standard of local authority services to our citizens through the effective deployment of Information and Communications Technologies. We intend to achieve this through joint projects, sharing of good practice, products and services, joint influencing of national governments, and engaging the ICT supply industry.

We aim to make a significant contribution to the development of European and/or international ICT standards, codes of good practice, cross national projects coordination and potentially drawing on National and European funding to achieve these objectives. Similar opportunities outside Europe will also be exploited.

We provide mutual support to one another in the pursuit of our objectives.

We support the declarations specified in the Citadel Statement (as an extension of the Malmo declaration) as specific work domains or core areas where national decision makers with our support can provide tangible support to improve Local Government:

 1. Common Architecture, Shared Services and Standards;
 2. Open Data, Transparency and Personal Rights:
 3. Citizen Participation and Involvement:
 4. Privacy and Identification of Individuals
 5. Rural Inclusion