Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Over ons

Missie (doelstellingen)
V-ICT-OR vzw heeft vijf centrale doelstellingen bepaald:
1

De vereniging wil de deskundigheid in het vakgebied ICT ontwikkelen en bevorderen, om zo de professionalisering van ICT-beroepsmensen en -verantwoordelijken op elk niveau in de lokale overheid te ondersteunen.

2

Zij wil dienstverlening en belangenbehartiging in ruime zin organiseren voor allen die professioneel bij het ICT-beleid op het lokale overheidsniveau betrokken zijn. Centraal staat het vergroten van het maatschappelijk belang van ICT, de inzet om meer efficiëntie en effectiviteit te bereiken.

3

Zij wil een netwerk en forum vormen voor ontmoeting en uitwisseling tussen allen die op het terrein van ICT op het lokale overheidsniveau actief zijn.

4

Zij wil in de eerste plaats een platform bieden om ICT-verantwoordelijken op het lokale overheidsniveau bij elkaar te brengen. Op die wijze wil ze de drempel voor onderlinge samenwerking en synergie gevoelig verlagen. Niettemin wenst de vereniging ook op te treden als motor om de samenwerking tussen de verschillende andere overheidsniveaus te ondersteunen. Vanuit een klantgerichte opstelling is het immers essentieel dat de verschillende overheidsniveaus en dus ook hun ICT-verantwoordelijken de handen in elkaar slaan en gezamenlijk initiatieven inzake ICT-ontwikkelingen van de overheid nemen of toch minstens intensief meewerken aan ICT-ontwikkelingen die van een ander bestuursniveau uitgaan.

5

Ten slotte wil de vereniging ook functioneren als extern klankbord, het strategisch belang van ICT voor het lokale overheidsniveau aankaarten bij beleidsverantwoordelijken, collega's uit de eigen organisatie en op het publieke forum. En willen we werken aan een mentaliteitsverandering en cultuur van open en behoorlijk bestuur door de juiste en voldoende ICT-investeringen in mensen en middelen.

Visie

Onze Vlaamse ICT Organisatie heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in een projectmatige uitwerking van bepaalde thema’s die leven op het lokale overheidsniveau.

Er werd vanuit het kenniscentrum een behoorlijke basis gelegd van samenwerkingsverbanden en bronnen waarop nu kan voortgebouwd worden.

De samengestelde visie naar de nabije toekomst toe focust zich dan ook voornamelijk op de volgende elementen:

  • de uitbouw van een ambtelijke stuurgroep die een collectieve visie creëert (niet louter ICT verantwoordelijken) over hoe automatiseringsprojecten en informatiesystemen binnen het lokale overheidsniveau worden uitgebouwd
  • de uitbouw van een competentiecentrum met een maximaal aantal betrokken vanuit de vrije markt rond de tafel
  • het sensibiliseren en eenduidig vertalen van de norm voor informatieveiligheid naar gemeenten toe, eenduidigheid in diezelfde normering omtrent de samenwerking tussen OCMW en gemeente
  • de mogelijkheden van een standaardisatie van een gemeentelijk datamodel (datawarehouse) dat maximaal gevoed en gekoppeld wordt met authentieke gegevensbronnen 
  • het academisch aanvaarde mid-office concept ondersteunen en aandringen bij de marktspelers om dit op te nemen in hun concrete implementaties

Deze visie wensen wij maximaal door te voeren in samenwerking met onze collega beroepsfederaties en de Vlaamse overheid.

Bestuursorgaan

De Raad van Bestuur is samengesteld uit het Directiecomité en volgende personen:

Eddy Van der Stock
Algemeen Directeur
Voorzitter V-ICT-OR vzw
Voorzitter LOLA npo
Hedwig Daineffe
Gemeente Tervuren
Ondervoorzitter
David Hosse
Gemeente Sint-Pieters-Leeuw
David Matthys
Hulpverleningszone Meetjesland
Dieter Bulcke
Stad Ieper
Dirk Keuninckx
Stad Diest
Gigi De Schryver
Gemeente Brasschaat
Hans Van Mingeroet
Gemeente Berlare
Hendrik Van Haele
Universiteit Gent
Inge Gerlo
Gemeente Zoersel
Kris Gielen
Gemeente Sint-Pieters-Leeuw
Lie Lauwers
Gemeente Houthalen-Helchteren
Luc Hertmans
Gemeente Willebroek
Luc Velghe
Stad Kortrijk
Marc Goethals
Gemeente Evergem
Merlijn Vanhecke
Gemeente Maldegem
Peter De Ridder
Gemeente Londerzeel
Philippe Buyle
Stad Lokeren
William Botteldoorn
Gemeente Puurs
 
Dagelijks Bestuursorgaan

Het Dagelijks Bestuursorgaan zet de visie en de missie van de organisatie in samenspraak met de raad van bestuur uit. Vanuit het directiecomité wordt een voorzitter aangeduid die tevens gedelegeerd bestuurder is voor de organisatie. Het dagelijks bestuur zetelt tweewekelijks en houdt de financiën van de organisatie nauwlettend onder controle.

Eddy Van der Stock
Voorzitter
Hedwig Daineffe
Ondervoorzitter
Kris Gielen
Bestuurder
Hendrik Van Haele
Bestuurder
Kenniscentrum (dagelijkse werking)
Eddy Van der Stock
Algemeen directeur (CEO) & Strategie & coördinatie
Andreas Nikolakopoulos
Chief Operations Officer (COO) & Programmabeheer
Viviane Ysewijn
Management Assistente
Boekhouding
Cheyenne De Clercq
Office manager
Yolande Pauwels
Projectmedewerker
Kevin De Backer
Project manager Cyber en Information Security & Transformatietrajecten
Inge Gerlo
Projectmanager
Kenneth De Winter
Ontwikkelingen Kennisplatform voor Lokale Overheden
Kurt Penninck
Projectmanager Cyber- & Information Security
Hugo Kerschot
Internationaal
Ben Verhasselt
Cyber en Information Security
Platinum partners
Security partners
Geen inhoud
Zilveren partners

4Division is gespecialiseerd in software-projecten van A tot Z. Onze CEROS software geeft lokale besturen de mogelijkheid een extra service te bieden aan hun burgers. De mensen kunnen hiermee zalen, materialen en sportterreinen online reserveren. CEROS biedt ook de mogelijkheid om in te schrijven voor cursussen, sportkampen, … Bovendien is er ook een uitgebreide ticketing-module voor culturele centra ingebouwd. Alle modules hebben de mogelijkheid tot koppeling met diverse andere software-pakketten. Uniek is dat onze software telkens wordt afgestemd op maat van de processen en reglementen van de lokale besturen. CEROS wordt aangeboden als een webapplicatie, die zowel lokaal als in the cloud kan draaien.

CEVI nv Automatisering van overheidsdiensten

Experlogix Het innovatieve en intuïtieve product voor het genereren en automatiseren van documenten van Experlogix stelt je in staat om consistente processen voor het maken, genereren, beheren, leveren, opslaan en elektronisch ondertekenen van documenten te vereenvoudigen, te optimaliseren en te automatiseren. Het doet dit sneller, wat resulteert in verbeterde communicatie, versnelde bedrijfsprocessen, verhoogde productiviteit en verminderde afhankelijkheid van IT. Bovendien biedt het integraties met toonaangevende CRM-platforms en kernsystemen van ondernemingen, zoals ERP, CPQ en ECM.

Lebon IT Services helpt organisaties om gerust digitaal te werken. Met ons team van betrokkenbetrouwbare en bekwame experten ontwerpen, bouwen en beheren we IT-oplossingen op basis van bewezen technologieën.

OpenSesameICT ontwikkelde OpenIMS, de Enterprise Content Management (ECM) oplossing. Sterke troeven van ons platform zijn het documenbeheer, web content management en sociaal intranet. Daarnaast koppelen we met SugarCRM, ABBYY document capture en andere toepassingen. De focus ligt voor ons steeds op uw functionele noden, die we zo eenvoudig mogelijk maken in gebruik. De kracht van de eenvoud.”

Realdolmen ICT Integrator heeft terug 6 belangrijke percelen gewonnen van het Raamcontract Stad Brugge waar we de lokale overheden de komende 5 jaar mee kunnen bedienen rond: aankoop van hardware, software en diensten in kader van werkplekken, datacenter, digitale transformatie & innovatie en documentenbeheer.

Geen inhoud
Bronzen partners

3P Wilt u overheidsopdrachten sneller en efficiënter beheren? Wilt u een optimaal facilitair beheer? 3P helpt publieke overheden al meer dan 20 jaar met gespecialiseerde software en een onberispelijke service.

Aarixa We are. De perfecte match maken doen we aan de hand van een uitgebreide analyse van je IT-projecten. Dat is ons vertrekpunt om de IT-consultants te selecteren die bij je bedrijf passen. Daarvoor kunnen we rekenen op onze ervaren en deskundige aariXianen. aariXa zorgt voor de screening en stelt alleen de allerbeste kandidaten voor. De selectie, de briefing, de opvolging én de administratie … ook dat doen we allemaal. We share. Collega's kijken samen naar een computerscherm. Onze consultants zijn niet alleen sterk in IT. Ze zijn stuk voor stuk straffe communicators, flexibel en nemen gemakkelijk het initiatief. Hun specialiteit? Meedenken en samen sparren met je eigen medewerkers. We care. Iedere eigen medewerker of freelancer is zorgvuldig gescreend op zijn IT-expertise. En met onze aariXa academie en verschillende opleidings- en certificatietrajecten houden we hun kennis altijd up-to-date. We garanderen een perfecte match met je behoeften én bedrijfscultuur.

Arinto CVBA Arinto ging meer dan 20 jaar geleden van start als specialist in planning software op maat. Door de jaren heen groeiden we uit tot expert op het gebied van standaard planning oplossingen.Planning is een basisbehoefte geworden voor veel organisaties. Arinto dekt al uw planningbehoeften in 1 centraal platform: projecten, personeel en taken. Snel, digitaal en efficiënt!

AVIT  HET NETWERK VAN SPECIALISTEN. Wij maken uw veilige digitale toekomst mogelijk. De digitalisering van onze samenleving is een feit. Bedrijven en overheden begeven zich in de transformatie naar een 'digital business'. Het concurrentieveld is complex, de drang naar innovatie is groot. Kwaliteit van de IT is essentieel voor iedere organisatie en wij lopen hier voorop.

C-Clear Partners maakt gebruik van de kracht van Dynamics 365, Office 365 en Power BI om een platform op te zetten met uitgebreide front-office en mid-office functionaliteiten ter ondersteuning van de digitale behoeften van de lokale besturen en hun burgers. Bovendien is dit een open platform dat eenvoudig te integreren is met verschillende back-office systemen. De belangrijkste componenten van dit platform zijn o.a. een burgerportaal, een modulair en configureerbaar zaak/dossier systeem, een krachtige process manager, postregistratie, een geïntegreerde productencatalogus, documentbeheer en vergaderbeheer.

Citymesh is een Belgisch erkend  BIPT-operator, gespecialiseerd in de uitbouw en onderhoud van draadloze datanetwerken (indoor en outdoor) en straalverbindingen. Sinds 2016 bezitten we een eigen private LTE frequentie (4G/5G). Hierdoor kunnen we een uiterst betrouwbare breedband communicatieoplossing uitwerken. In reeds heel wat steden en gemeenten hebben we een publiek outdoor wifinetwerk geïmplementeerd. Hiervoor maken we ook gebruik van ons zelf-ontwikkeld managementplatform, WiFiLAB.

Cronos Groep is een diverse groep actief in meerdere innovatieve sectoren. Ze wil een katalysator zijn in het vertalen van wetenschappelijk onderzoek rond nieuwe technologieën naar zakelijke oplossingen toe.

DDN Consult. Wij begeleiden uw lokaal bestuur bij uw digitale bedrijfstransformatie.

Ferranti Computer Systems, leverancier van “zorgeloze IT-oplossingen”, is een sterke speler in de Vlaamse overheidssector. Wij begrijpen de complexiteit en behoeften van de publieke sector en helpen uw administratie te optimaliseren door uw netwerken te verbinden over drie platformen: in jouw organisatie, via onze Ferranti Cloud en via de publieke Cloud. Een specialisatie die ons uniek maakt, zoals we hebben waargemaakt voor Stad Sint-Niklaas en OCMW Mortsel.

G DATA Met onze antivirussoftware sluit u potentiële toegangspoorten voor cybercriminelen: onze proactieve en reactieve beveiligingsmaatregelen werken optimaal met elkaar samen om de gevaren van virussen, wormen en trojanen tegen te gaan. De bedrijfsoplossingen van G DATA bevatten daarnaast nog veel meer functies die het beheer van alle netwerkcomponenten vereenvoudigen en tegelijk uw gevoelige bedrijfsgegevens beveiligen. Met behulp van één beheerconsole behoudt u het overzicht over belangrijke veiligheidspatches en de toepassingen in uw netwerk.

GeoSolutions. wij bouwen of bieden oplossingen aan om de kracht van locatie te ontluiken door:
- het delen van informatie over een locatie
- uw team te laten samenwerken omtrent een locatie
- beslissingen te nemen over een locatie
Onze oplossingen integreren naadloos IT en GIS technologieën en zijn altijd afgestemd op de noden van de gebruiker.

GET Marktleider in tijdsregistratie, personeelsplanning en elektronische beveiliging. 

Hanssens, beyond telecom is veel meer dan een telecomspeler. We gaan net iets verder. 30 jaar ervaring zorgt voor een opgebouwde expertise in voice -en videocommunicatie met een eigen uitgebreide serviceorganisatie die onze klanten dag en nacht ten dienste staat. Het is echter net onze expertise die het verschil maakt. Zo zorgt onze eigen R&D afdeling voor unieke toepassingen die het voor jouw gebruikers net iets makkelijker maakt en voor de beheerders ongeziene flexibiliteit biedt. Onze oplossingen kunnen zowel hardware matig on-premise, gevirtusaliseerd als in full-cloud modus worden uitgerold. Bellen met traditionele telefonie, met Microsoft Teams of een geïntegreerde combinatie? Of liever full cloud zonder investeringen en onderhoud? Het kan, en wij adviseren je hier graag in. Daarnaast zorgt onze Hanssens Edcuation afdeling voor een heel vlotte user adoption zodat jouw gebruikers graag meewerken met nieuwe oplossingen. Dit alles zorgt ervoor dat bijna 30% van alle West- en Oost-Vlaamse steden en gemeenten met Hanssens samenwerkt.

JCC Software Ambitie voor excellente dienstverlening

LicentiePro : Elke organisatie heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Wij zorgen voor een oplossing op maat binnen het budget en de wettelijke mogelijkheden. LicentiePro is uw Europese partner. Aankoop en verkoop van gebruikte Microsoft licenties | Powered by TrustedLicense | Cloud | Hybrid Cloud | Pre-Owned | Compliance | SAM | Budget | Auditproof.

Licom Telecom integrator met meer dan 20 jaar ervaring! Bij Licom helpen wij middelgrote en grote organisaties, op een professionele manier, een efficiënte telecom infrastructuur uit te bouwen, in functie van hun noden. In een wereld waarin de traditionele telefonie plaats ruimt voor geïntegreerde systemen verwacht de gebruiker steeds controle over z’n communicatie en bereikbaarheid. Het aantal aanbieders en nieuwe technologieën groeien snel en zullen de volgende jaren nog exponentieel toenemen. Professioneel advies bij het maken van de juiste keuze wordt cruciaal.

Ordiges Wenst u uw operationele en strategische aankopen en uitgaven optimaal te digitaliseren ?  Dan biedt Ordiges u met haar LiaWeb software oplossing de ideale samenwerkingstool voor het beheer van uw overheidsopdrachten en contracten.  Of maak gebruik van de Oflex software oplossing, specifiek voor het beheer van uw opdrachten van beperkte waarde.  In combinatie met onze Ask&Go software oplossing voor de volledige Procure-to-Invoice flow met budgetmonitoring, beschikt u over een complete en volledig geïntegreerde oplossing voor uw strategische en operationele aankopen.

RecoMatics ontwikkelt software oplossingen voor herkenning van data op allerhande documenten en verwerking via diverse workflows.

Remmicom de specialist in software en hardware oplossingen voor Vlaamse lokale besturen, voor zowel gemeente als OCMW. Als leverancier van backoffice software binnen verschillende domeinen leveren wij IT-oplossingen, gebaseerd op de modernste technologieën. Daarnaast verzorgen wij de ondersteuning van de hardware en infrastructuur. Optimale serviceverlening, met een persoonlijke aanpak, gekoppeld aan kwaliteitsproducten zijn de basis van ons succes. Remmicom is actief in meer dan 100 administraties, van klein tot groot, verspreid over het Vlaamse landsgedeelte.

Salesforce is wereldleider op het gebied van Customer Relationship Management (CRM) die bedrijven en overheidsorganisaties dichter bij hun klanten brengt in het digitale tijdperk. Sinds 1999 stelt Salesforce organisaties van elke omvang en branche in staat om te profiteren van krachtige technologieën – cloud, mobiel, sociaal, internet of things, kunstmatige intelligentie, spraak en blockchain – om een 360° beeld van hun klanten te creëren.

Simac is een Europees bedrijf met onder andere een kernactiviteit in netwerk en systeemintegratie oplossingen. Onafhankelijkheid enerzijds, integratie anderzijds, is de sleutel tot het verschaffen van totaaloplossingen op maat van de klant.

Skilliant SBM training en begeleiding voor openbare besturen, non en social profit.

Spacewell’s unique technology layer – combining IWMS software, Building Information Modeling (BIM), and Internet of Things (IoT) – brings buildings to life and makes them smart. A smart building is a responsive and helpful building, improving comfort, space, utilities and resource usage, and assisting users in real-time. How smart is your building?

Syntegro is gespecialiseerd in workforce management software: tijdregistratie, personeelsplanning en projectregistratie. Een op de drie Vlaamse steden en gemeenten gebruiken de oplossing van Syntegro. De software wordt volledig op maat van jouw organisatie geconfigureerd, vanuit een standaard doch ultraflexibel pakket. Bij ons kan je vertrouwen op een deskundige implementatie van jouw workforce management software en een oplossingsgerichte en toegankelijke support.

The Safe Group is een hecht team dat gepassioneerd is door spitstechnologie en klantenservice, gefocust op maatwerk voor de klant.  We voorzien lokale overheden, politiezones, bedrijven en festivals van bewakingscamera’s, beveiliging, wind- en geluidsmeters, communicatienetwerken, informatieschermen, enzovoort. Onze unieke positie als integrator in de markt in combinatie met de capaciteit om zelf hoogtechnologisch te ontwikkelen, laat ons toe om zelfs de meest veeleisende klanten met de meest uitdagende projecten te helpen. Daar waar de meeste bedrijven op de grens van hun kunnen stoten, gaat The Safe Group verder. Wij denken mee en zoeken naar de beste oplossing die mogelijk is. We zijn flexibel, behalen al onze afgesproken deadlines en nemen zorgen weg bij onze klanten door onze technische en operationele expertise. Vanuit de Corda Campus, het hart van de Limburgse ICT-wereld in Hasselt, bedienen wij klanten uit binnen- en buitenland.

VanRoey – EuroSys is een sterk groeiende Belgische ICT-provider met +- 230 medewerkers en 5 vestigingen met hoofdzetel in Turnhout. De organisatie helpt haar klanten verder te digitaliseren en de concurrentie voor te blijven door operationele knopen te ontwarren, (cloud)infrastructuur op te zetten en hun bedrijfsvoering optimaal te beveiligen. Enkele honderden organisaties rekenen vandaag op hun gecertificeerde specialisten om de meest uitdagende architectuur uit te tekenen, op te zetten en te beveiligen. Deze formule, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, blijkt al jaren een schot in de roos. Intussen hebben ze dan ook een indrukwekkend klantenportfolio opgebouwd, zowel in de private als publieke sector. Deze voortdurende groei verantwoordde de investering in een klimaatneutrale nieuwbouw genaamd Kempus in Turnhout. Van hieruit kunnen ze hun ‘Great Place To Work’ certified organisatie ongehinderd en duurzaam verder uitbouwen.

Vintia is een vooraanstaande aanbieder van oplossingen voor vrijetijdsbeheer en maakt deel uit van het SALTO WECOSYSTEM. Wij ontwikkelen oplossingen voor ticketing, reserveringen, management en betalingen die de operationele efficiëntie, veiligheid en inkomsten verhogen door het optimaliseren van klantervaringen. Door middel van naadloze integratie, 24/7 klantenservice en geavanceerde softwaretoepassingen streven we ernaar om het hele bezoek- en verkooptraject te vereenvoudigen.”

International