Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Delen van (Outlook)-agenda

Auteur Bericht
Koen Verspecht V-ICT-OR Lid
Posts
2
Organisaties
Stadsbestuur Mechelen
#1 — 07/09/2015 19:16
Hoe ver kan je gaan bij het delen van je agenda?
Kan het bestuur je opleggen om je agenda verplicht te delen met je collega's van je dienst of van een centrale dienst. Hoe ver kan/wil je hier ingaan. Hoe zit het privacy aspect ...
Kan je bestuur eenzijdig opleggen om het delen van je agenda te verplichten?

Heeft hier iemand reeds ervaring mee.
Iemand goede info omtrent dit onderwerp.
 
Onbekende Gebruiker
#2 — 08/09/2015 17:30
imho kan het bestuur dit perfect verplichten: je outlook agenda is een werkinstrument door je werkgever ter beschikking gesteld. privacy aspecten spelen geen rol aangezien je niet verplicht bent je privé afspraken in je werkagenda te zetten enerzijds én je ook in outlook privé afspraken kan afschermen.
In hoeverre het volledig delen van agenda's wenselijk is en/of weerstand gaat oproepen bij de medewerkers is een andere zaak natuurlijk. Je kan je ook afvragen of alle afspraken voor iedereen moeten zichtbaar zijn met inhoud. Soms kan dit ook negatief werken. We worstelen in ons bestuur ook een beetje met dezelfde vraag in het kader van de opmaak van een policy hieromtrent. Beschikbaarheidsinfo delen lijkt me het minimum in het kader van samenwerking. Je kan ook enkel het onderwerp delen en de beschikbaarheidsinfo. Lijkt mij een goede middenweg om te beginnen. Veel hangt ook af van de heersende cultuur in de organisatie.
 
Onbekende Gebruiker
#3 — 14/09/2015 15:38
Een agenda bestaat uit agenda-items, en dat zijn documenten zoals elk ander document in de organisatie.
Het privacypunt komt om de hoek bij het formeel/informeel toestaan van privégebruik. Daar is de geldende praktijk dat je de medewerker de mogelijkheid geeft om de toegelaten privé documenten (word, excel, jpg, mail , agendaitem,...) privé te houden.

Bij mijn weten kan je een agenda-item als "private" markeren en op die manier heeft de medewerker de mogelijkheid om zijn privé gegevens af te schermen voor de rest van de organisatie.