Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Uitgaande mails standaard laten versturen met het "groepsadres" als afzender

Auteur Bericht
Posts
2
Organisaties
OCMW Rotselaar
#1 — 12/12/2018 16:52
Wij gebruiken maximaal "groepsadressen" als mailadres (per dienst bvb). Bij uitgaande mail kunnen de verzenders er voor opteren om hun eigen (individueel) adres als "afzender" te gebruiken maar ook voor het groepsadres (bvb financiën@victorstad.be). We willen dat laatste "forceren", in de zin dat bij een uitgaande mail "default" van een groepsadres uitgaat. Bij een eventuele reply komt die reply dan namelijk eveneens bij de hele groep terecht. Kan zulks worden ingesteld als "policy" in een AD of zo ?
 
Dieter Bulcke V-ICT-OR Lid
Posts
13
Organisaties
Stadsbestuur Ieper
#2 — 01/02/2019 10:39
Context Outlook + Exchange ?

Als je het zou forceren, hou er dan rekening mee dat dat ook de standaard zal zijn voor interne mail.

Ik begrijp waarom iemand dit zou doen (continuïteit enz), maar ben er persoonlijk niet zo voor te vinden. Communicatie gebeurt tussen mensen, ongeacht het medium. Door met algemene e-mailadressen te werken wordt het heel erg onpersoonlijk.
Bovendien risico op "iemand anders zal het wel doen" mentaliteit. Als je niet persoonlijk aangesproken wordt, waarom zou je je dan verantwoordelijk moeten voelen ?!

Ik heb een beetje hetzelfde gevoel met robot-telefoonmenu's en chatbots. In het beste geval word je geholpen. En ongetwijfeld is er tijdswinst voor het bestuur. Maar als gebruiker/burger heb ik het gevoel dat de afstand alsmaar groter wordt (terwijl een lokaal bestuur net heel dicht bij zijn burgers zou moeten staan).
 
Maarten Vanachter V-ICT-OR Lid
Posts
1
Organisaties
Gemeentebestuur Ranst
#3 — 08/03/2019 08:15
Je kan in Outlook de gedeelde mailbox apart toevoegen en deze als standaard instellen. Ik heb geen weet manieren om dit automatisch in te stellen.
 
Onbekende Gebruiker
#4 — 03/04/2019 13:57
Dit hangt van een aantal factoren af.  Zijn je groepsmailboxen in Exchange van het mailbox type "User" of echte "Shared Mailbox"?  Een andere vraag is of auto-mapping geactiveerd is of niet. (maw: als je iemand "Full Access" geeft op een groepsmailbox, verschijnt die dan automatisch als extra mailbox in zijn/haar Outlook profiel?)

Je zou de groepsmailbox als extra e-mail account kunnen configureren in het Outlook profiel van de gebruiker, en dat selecteren als default.  MAAR: dan wordt er aangeraden om auto-mapping uit te schakelen, al is het maar omdat de gebruiker die groepsmailbox anders 2x ziet staan.