Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Bioboxen op Windows 10 saga

Auteur Bericht
Posts
6
Organisaties
Gemeentebestuur Evergem en OCMW Evergem
#1 — 10/01/2019 15:12
Even een heads-up voor alle besturen met bioboxen aan de loketten van burgerzaken waar de StepOver signature pad voor handtekeningen in zit: deze werkt niet op de laatste Windows 10 v1809.

Na upgraden van Windows is het handtekeningen toestel niet meer aan de praat te krijgen. Ook Cevi bevestigt dat de driver voor dit toestel onmogelijk kan werken op v1809. Uiteindelijk rollback moeten doen naar v1803 waarna alles terug werkte (automatische rollback van Windows slechts 10 dagen mogelijk na upgrade).

Na het debacle met de Cogent fingerprint reader op Windows 10 zijn we nu dus opnieuw genoodzaakt om op onze WSUS een groep PC’s voor onbepaalde tijd uit te sluiten van de laatste Windows updates… En zo zullen sommige besturen ook vervangingen gaan uitstellen aangezien nieuwe (OEM) PC’s standaard met deze laatste nieuwe Windows geleverd zullen worden. Dit kan toch niet? Wat is het volgende toestel in de biobox waar driver support van de fabrikant voor zal wegvallen?? Nog mensen die hiermee zitten?
 
Andries Verlinden V-ICT-OR Lid
Posts
15
Organisaties
Gemeentebestuur Wingene
#2 — 16/01/2019 11:32
Het is inderdaad een bekend probleem. Ook de eid-lezers zelf aan de kant van de burger worden niet meer gefabriceerd.