Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Wine voor Linux

Auteur Bericht
Posts
35
Organisaties
Gemeentebestuur Edegem
#1 — 24/07/2008 15:07
Een weekje geleden nog eens gaan kijken op de website van Wine: http://www.winehq.org/ en was enthousiast over de vermelde resultaten.
Wine stelt je in staat om Windows-toepassingen te draaien onder Linux. Wine is een opensource versie van de Windows API voor linux. (meer info op de site

Ben dan maar meteen aan de slag gegaan en een testpc met linux erop geïnstalleerd. Een simpele toepassing zoals spybot laat zich dan ook makkelijk installeren en runnen onder linux. Model A is ook simpel in orde te krijgen.
Ik kreeg moed om de 'moeilijkere' toepassingen uit te proberen. En daar stopt mijn verhaal. De toepassingen die specifiek zijn voor een gemeentebestuur zijn al een beetje lastiger te installeren. Dat neemt niet weg dat ik blijf proberen natuurlijk.

Ik wou het bestaan van Wine gewoon even meedelen en als iemand er al meer ervaring mee zou hebben, laat het mij dan weten.
 
Posts
162
#2 — 29/07/2008 09:33
Tarik,

spybot onder Linux heeft natuurlijk weinig zin, maar ik neem aan dat het gewoon was om wine te testen.

Ik heb er aardig wat ervaring mee - de eerlijkheid gebied wel te zeggen dat niet alle Windows programma's draaien of vlot draaien. Als ze al draaien, heb je dikwijls het fenomeen dat stukken van programma-vensters zoals tooltips blijven "plakken" etc.
Ik heb zeer goede ervaringen met Crossover Office, hetgeen een commerciële poot is van wine, afkomstig van de ontwikkelaars van Wine. O.a. Office 2003 is daarmee op Linux te draaien (als je dat al zou willen).