Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

ICT Scholen

Auteur Bericht
Ivan Stuer V-ICT-OR Lid
Posts
17
Organisaties
Vlaams Energieagentschap
#1 — 23/10/2012 16:35
Collega's

wij staan op het punt 200 PC's te kopen voor de basisscholen.

ICT heeft hier een wat weeïg gevoel rond omdat Tablets een betere toekomst beschoren lijkt. (is ook goedkoper, een paar per klas)
De MDM systemen voor het beheer van de tablets lijken ook veel gebruiksvriendelijker voor een ICT-coördinator dan een server/domain controller based netwerk

De scholen maken echter gebruik van Ambrasoft, een client-server toepassing gebaseerd op Flash (so 90's :-)).

Gevolg:
Client-server -> geen tablet mogelijk
Flash -> geen iPad mogelijk (wel Android of Windows)

Heeft iemand ervaring met andere leerpakketten voor de lagere school, die wel in de vorm van apps of browser kunnen draaien (al dan niet flash)?

alvast bedankt
groeten
Ivan 
Steven Casteleyn V-ICT-OR Lid
Posts
1
Organisaties
Gemeentebestuur Wevelgem en OCMW Wevelgem
#2 — 13/11/2012 15:07
Beste Ivan,

Misschien ook handig om even te melden dat Android vanaf versie 4.2 die onlangs uit kwam ook geen flash meer ondersteunt.
het is blijkbaar wel nog mogelijk om het manueel te installeren, maar daar moet je dan al zelf naar op zoek gaan hoe of wat.

Persoonlijke kanttekeningen bij tablets op school:
Er zijn wel mogelijkheden om ze te gebruiken, er zijn zeker hier en daar wel een hoop toepassingen voor te vinden, maar mijn bedenking is vooral de volgende:
Tablets zijn dan misschien wel goedkoper dan pc's, maar ze zijn ook héél wat trager, zelfs de duurdere top modellen, vraag is hoe lang je zo'n tablet kunt gebruiken. Als je heb na 2 jaar mag vernieuwen, dan doe je niet bepaald financieel voordeel denk ik.
Wat met het beheer? Stel je moet er één herinstalleren, hoe ga je het doen, hoeveel tijd kruipt er in, TCO lijkt me hier ook wel een factor die je in acht moet nemen.
Hoe ga je vermijden dat de leerlingen allerhande software gaan installeren uit de verschillende markets etc...

groeten,
Steven Casteleyn