Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

PDQ Deploy voor eid middleware (en andere)

Auteur Bericht
Onbekende Gebruiker
#1 — 07/04/2017 12:48
Hallo iedereen, heeft iemand ervaring met de tool PDQ voor de installatie van de e-id middleware?
PDQ Deploy is een software deployment tool waarmee je centraal verschillende software pakketten kan installeren op verschillende workstations in je domein. Standaard zitten er een hoop pakketten in zoals Flash, Java etc maar je kan ook andere software laten installeren. (Voor java ed gebruik ik reeds Ninite Pro)
Ik zou oa. de eid-middleware willen installeren en updaten via dit pakket maar bij het deployen raakt het systeem in een eindeloze lus.
De kern van het deployen zit in het feit dat je optionele parameters dient mee te geven om de install  succesvol te laten verlopen. Voor vele internationale pakketten zijn de parameters zoals /noreboot en /silent reeds bekend. Echter een zoektocht naar deze parameters voor eid-middleware levert mij niets op

Bij een gewone installatie van de eid-middleware zie je idd een aantal parameter passeren: /quiet /norestart
Ik heb een poging gedaan deze in te vullen als extra parameter bij PDQ, maar helaas.

Ook voor de 'Digitale Tekenmap' (Dioss Smartware) ben ik naar deze parameters op zoek omdat ik niet van plan ben deze installaties handmatig te gaan uitvoeren....
 
Onbekende Gebruiker
#2 — 07/04/2017 13:30
[Update] Met wat zoeken kwam ik deze opmerkingen tegen: http://www.itnmore.be/2016/07/13/installing-belgium-eid-middleware-deploy-silent/

Misschien kan dat me al een deel helpen
 
Onbekende Gebruiker
#3 — 11/04/2017 17:08
Ik  heb niet goed gekeken blijkbaar, op de site waar je de Dioss Middleware kan downloaden staan ook de release notes met de juiste parameters.
 
Onbekende Gebruiker
#4 — 13/06/2017 11:04
Op: https://eid.belgium.be/nl
naar downloads -> downloads voor andere besturingssytsemen -> onderaan in tekst de 32 of 64bit versie voor systeembeheerders downloaden.

Dit is een MSI instalatiebestand en als je deze gaat gebruiken binnen PDQ hoef je dus ook niets mee te geven (buiten eventueel een niet standaard locatie van het instalatielogboek) sinds hij zelf standaard al silent en norestart bij elk MSI pakket meegeeft.

Voor digitaal tekenplatform staan ze inderdaad mooi beschreven in de documentatie en gebruik ik de parameters "/VERYSILENT /NORESTART"