Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

thin client maken van oude PC

Auteur Bericht
Posts
1
#1 — 13/07/2015 10:41
Ik vermoed dat dit een situatie is die velen al tegengekomen zijn: XP wordt niet meer ondersteund maar de gebruiker van zo'n PC werkt enkel op de terminal server. Het enige wat de Windows nog doet is een externe bureaublad sessie op de server openen.
Daarom kan het nuttig zijn om van deze PC een thin client te maken. Dit spaart heel wat werk uit: lokaal geen updates, geen virusscanner meer, enz...
De meeste oudere PC's kunnen probleemloos booten vanop USB, dus de bestaande harde schijf kan losgekoppeld worden en in de plaats wordt opgestart vanop een USB-stickje.

Natuurlijk zijn er ook een paar probleempjes die moeten opgelost worden.
* Sommige gebruikers zijn gewoon om enkel hun wachtwoord in te tikken. Er moet dus een opstartscript zijn dat wacht op een paswoord en daarna automatisch via RDP verbindt met de juiste server.
* De toetsenbordlayout moet op azerty (Belgisch) ingesteld staan
* Bij ons heeft bijna iedereen een USB-toetsenbord met ingebouwde eID-kaartlezer. Deze moet uiteraard ook geforward worden.
* Als bonus: ook de lokaal verbonden printer op de server beschikbaar maken. (Maar het lijkt me eigenlijk beter om de printers met parallele of USB-aansluiting van een eigen printservertje te voorzien en ze zo op het netwerk te brengen.)

Ik heb Thinstation al getest, maar heb nog problemen met het toetsenbord.
Zijn er leden die hier al verder mee staan? Laat eens weten hoe het bij jullie gelukt is.

bezig met nadenken over een schitterende one-liner...

 
Posts
1
Organisaties
OPZC Rekem
#2 — 03/09/2015 13:40
https://www.igel.com/nl/producten/software/universal-desktop-converter-2udc2.html

Werkt bij ons voor een 150 tal oude xp's omgevormd tot thinclients