Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

draadloos internet op publieke plaatsen

Auteur Bericht
Posts
6
#1 — 17/02/2003 15:21
Is er nog iemand gecontacteerd door de firma Sinfilo (www.sinfilo.com) ivm een project om op openbare plaatsen draadloos Internet aan te bieden?
 
Geert De Maerschalck V-ICT-OR Lid
Posts
95
Organisaties
Gemeentebestuur Boom en OCMW Boom
#2 — 30/03/2003 19:30
Wouter,

Heb je hierover al terug contact gehad met die firma? Is het een interessante ontwikkeling om te volgen als gemeentebestuur?

Geert
 
Posts
35
Organisaties
Gemeentebestuur Lummen
#3 — 31/03/2003 23:42
Ik weet dat dat bedrijf ook draadloos internet in van die snelwegrestaurants beschikbaar maakt. Naar het schijnt zou dit wel goed werken heb ik horen zeggen.

Heb het zelf nog niet kunnen testen.
 
Posts
6
#4 — 04/04/2003 08:25
Geert

Momenteel bekijken we of we een event kunnen organiseren rond draadloos Internet op de Oude Markt (cfr. het event dat in Antwerpen op de Groenplaats heeft plaatsgevonden). Eventueel laten we dit samenvallen met de lancering van onze nieuwe website, die vandaag in stilte on-line gaat, maar op dinsdag 22 april officieel wordt gelanceerd. (ziezo, wat gratis reclame :wink: ). Of draadloos Internet echt zin heeft voor een openbaar bestuur; daar ben ik nog niet van overtuigd, gezien de hoge kosten, maar wie weet op termijn...
 
Geert De Maerschalck V-ICT-OR Lid
Posts
95
Organisaties
Gemeentebestuur Boom en OCMW Boom
#5 — 04/04/2003 09:31
Wouter,

Dat is toch zeker iets dat we moeten volgen.

Hou je ons op de hoogte van dat event op de Grote Markt van Leuven?

Geert
 
Posts
6
#6 — 12/05/2003 13:02
't is maar om te zeggen: nooit nog iets gehoord van Sinfilo.

:idea: Het zoveelste voorbeeld van een firma die niet echt geïnteresseerd is in een samenwerking met een gemeente/stad; maar zich enkel via ons wil positioneren op de markt???
 
Posts
6
#7 — 15/05/2003 10:09
Beste

De vraag is niet of ze geïnteresseerd zijn in steden en gemeenten, wel of ze oprechte belangstelling hebben voor een samenwerking met een lokaal bestuur, en dan liefst één die langer duurt dan 1 dag.

We moeten de zaken vooral niet omdraaien. Het aanbieden van WiFi is nooit mijn grootste zorg geweest (is het nog steeds niet). Sinfilo is zich in Leuven bij onze schepen van informatica komen aanbieden met de vraag of wij wilden meewerken aan een event rond draadloos Internet. Op zich was dat geen probleem op voorwaarde dat Sinfilo de kosten voor de hotspot op zich zou nemen. Op het ogenblik dat de administratie al de nodige voorbereidingen had gedaan, gaf Sinfilo niet meer thuis. Blijkbaar was de 'stunt' in Hasselt meer opportuun om media-belangstelling te verkrijgen.

Wat mij hierbij stoort is dat
1. er nog steeds heel wat bedrijven zijn, die steden en gemeenten gebruiken/misbruiken om naambekendheid te verwerven zonder dat daar iets tegenover staat;
2. steden en gemeenten (en dan vooral de politici) nog steeds dit spel meespelen omwille van de primeur.

Van de meeste van die primeurs horen we later niets meer.

Ik wil er tenslotte nog even op wijzen dat dit in de eerste plaats een forum is voor personeelsleden van lokale besturen en dat er dus wel wat verder mag gekeken worden dan de gebruikelijke promo-talk van verkopers.