Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hosted Email

Auteur Bericht
Stef Roes V-ICT-OR Lid
Posts
23
Organisaties
Gemeentebestuur Oud-Turnhout
#1 — 15/09/2010 15:53
Hey,

wij gaan in het kort onze computers vervangen en heb daarvoor eens een enquete gehouden bij de gebruikers over wat ze liefst anders zouden zien. Hetgeen het meeste terug kwam, buiten het feit dat de nieuwe pc's sneller moeten zijn dan de huidige. Is dat de inbox van de email veel te klein is.
Deze staat op 250 mb. Ik zou deze met de huidige infrastructuur wel kunnen verhogen tot 1 GB, maar dat is volgens mij maar een heel tijdelijke oplossing. Want de grote gebruikers gaan dit ook binnen het jaar vol hebben zitten.

Nu was mijn vraag, zijn er besturen waar gekozen is voor een gehoste email oplossing? Hosted Exchange, Google Apps, ...
Of hebben jullie allemaal een inhouse mailserver staan? En hoe groot zijn de inboxen dan?

Ik heb al eens gehoord bij de KSZ, en daar is er geen wettelijke bepaling dat dit niet mag. Je mag enkel geen vertrouwelijke gegevens doorsturen via mail, maar dat mag ook niet met een lokale mailserver.
 
Onbekende Gebruiker
#2 — 10/01/2011 09:49
Dag Stef,

Onze mailboxen zijn dynamisch geconfigureerd wat wil zeggen dat sommigen 2 gigabyte opslagruimte krijgen en sommigen slechts 500 megabyte. Regelmatig vraag ik aan mijn collega's hun mailbox op te kuisen.

Een belangrijk nadeel van hosted email is dat het moeilijker is om te 'archiveren'. Ik denk dat mails minimum 10 jaar bewaard moeten blijven.

Mvg,

Peter Van Beek