Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Hosted Exchange

Auteur Bericht
Roeland Pledts V-ICT-OR Lid
Posts
51
Organisaties
Gemeentebestuur Ledegem
#1 — 27/07/2011 15:21
Zijn er besturen die reeds werken met Hosted Exchange?
 
Luc Geypen V-ICT-OR Lid
Posts
28
Organisaties
Gemeentebestuur Rijkevorsel en OCMW Rijkevorsel
#2 — 09/08/2011 11:41
Wij hebben hier al jaren mail via CIPAL. Is gemakkelijk als er iets mis is (niet zelf zoeken naar een oplossing), beveiliging, SPAM-filter,...
Er staat echter wel een kostprijs tegenover en ook als er aanpassingen moeten gebeuren kan dit soms wel even duren. (oa door miscommunicatie of geen personeel/tijd op dat moment) en je hebt niet de volledige controle (oa grootte mailbox, ...) wat op zich ook een voordeel kan zijn omdat jij dan niet rechtstreeks verantwoordelijk bent als de mailbox nog eens vol SPAM zit of gewoon overvol is
Vanaf 50 mailboxen zou een eigen exchange goedkoper uitkomen is mij verteld. (iemand die dit kan bevestigen?)
 
Onbekende Gebruiker
#3 — 30/08/2011 18:16
Dag collega's,

Roeland, ik heb geen ervaring met Hosted Exchange, maar naar wat ik lees en weet, is/kan dit nagenoeg een naadloze ervaring zijn voor je bestuur. Je kan op diverse manieren contact maken met je Hosted Exchange omgeving:

- via POP3 of IMAP (ook Outlook dus)
- Via OWA (Outlook Web Access - via je browser)

Dus in principe kan je alle richtingen uit. Technisch zal je weinig problemen ervaren (je kan ook informeren bij diverse ISPs).

Grootste gemene deler is de kosten die dit teweegbrengt versus eigen (on premises) infrastructuur, tijd, hardware, software, licenties.... Google op Hosted Exchange in België, en je krijgt vast wel wat aanbieders te zien. Hostbasket is er bijvoorbeeld al zo eentje.

Met vriendelijke groeten,

Sven Willemen
 
Onbekende Gebruiker
#4 — 17/12/2014 10:31
Cipal bied naast hun eigen hosted mail ook Exchange in de cloud aan van Microsoft..
Dit kan worden opgezet in een hybride omgeving. Hierbij worden BV Privacy gevoelige zaken op een lokale server bewaard of BV in het Datacenter van Cipal en niet bij Microsoft.
 
Hans Van Mingeroet V-ICT-OR Lid
Posts
85
Organisaties
Gemeentebestuur Berlare en OCMW Berlare
#5 — 17/12/2014 23:34
Filip, hoe gaat dat dat concreet in zijn werk? Hoe beslis je dan wat privacy gevoelige zaken zijn? En heb je in dat geval dan niet twee keer kosten? Eén keer voor de cloud oplossing van Microsoft en een keer voor de lokale server/Cipal oplossing?