Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Demodag AV voor uw raadszaal

12/06/2019 08:30 — 12/06/2019 16:30

Op weg naar een gezamenlijk bestek vanuit lokale besturen

Steeds vaker hebben lokale besturen nood aan een audio-visueel systeem in de raadszaal. Dit om naast gewone opnames ook livestreaming van de raadsvergaderingen te kunnen verzorgen. Omdat wij inmiddels zoveel vragen hebben gehad leek het ons zinvol een werkgroep op te richten met belangstellende gemeenten om zo een functioneel volledig bestek te kunnen opzetten.

Het vervolg is deze demodag!

Programma
08u30 - 09u00

Ontvangst met koffie

09u00 - 09u30

Inleiding AV video systemen en selectiecriteria

Johan Van der Waal | V-ICT-OR

09u30 - 10u15

Voorstelling AV systeem 1 - Jacot Audiovisueel

Alain Poort | salesmanager & Michel Calvelage | directeur

Jacot Audiovisueel bestaat al meer dan 80 jaar en is daarmee de langst bestaande AV integrator van Nederland. Wij zijn de specialist van Nederland op het gebied van vergader- en congrestechniek in de breedste zin van het woord.
Wij onderscheiden ons in de markt door unieke oplossingen te bieden, die perfect aansluiten op de workflow van onze relaties. Een voorbeeld hiervan is onze in eigen huis ontwikkelde software “de automatische regisseur”, die naadloze overgangen tussen camerabeelden mogelijk maakt en intelligent schakelt, om de opnames aantrekkelijker te maken om naar te kijken. Deze software hebben wij overigens ontwikkeld in opdracht van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Wij lichten onze expertise graag nader toe tijdens de pitch.

10u15 - 10u30

Pauze

10u30 - 11u15

Voorstelling AV systeem 2 - PLAY AV

Steve Mahieu & Jonas Dossche

PLAY AV: audiovisuele partner in de integratie van high-end AV apparatuur
Dirk Verhellen, zaakvoerder en oprichter van Play AV, begon in 1988 met een eenmanszaak voor de verkoop, verhuur en installatie van audiovisuele producten en diensten voor zowel grote als kleine ondernemingen. Vandaag is de firma uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de sector en telt het veertig medewerkers, verspreid over twee vestigingen in Gent en Brussel.
Play AV is al dertig jaar lang een gerenommeerde full service-speler op de audiovisuele markt. De kernactiviteiten van Play AV zijn ProSales en Rental. Onder de Pro Sales vallen de verkoop en installatie van audiovisuele producten in vergaderzalen, showrooms, musea, kantoorgebouwen, stadions,… De Rental afdeling draait rond de verhuur en audiovisuele ondersteuning van events voor kleine- en middelgrote ondernemingen. Het gaat daarbij onder meer om productlanceringen, congressen en beurzen.

Inmiddels beschikt Play AV over een uitgebreide lijst van trouwe en gediversifieerde klanten, met grote namen zoals Brussels Airport, GSMA, NATO, Medialaan, Defensie, Belfius, Record Bank, Ghelamco Arena, Deloitte, KPMG, Willy Naessens, Square, Infrabel, Arcelor Mittal, Electrabel, het Red Star Line Museum, Bekaert, Kortrijk Xpo, De Montil, BASF, Digipolis, EEG, VRT en het Vlaams en Waals Parlement.

11u15 - 12u00

Voorstelling AV systeem 3 - ARBOR MEDIA

Geert van den Bossche | Arbor Media

Komt dit u bekend voor?
De traditionele aanpak in de gemeenteraadzaal leunt nog sterk op handmatige processen. Dat kost tijd en geld. Op beide is te besparen door de inzet van een software omgeving die een maximum van taken automatiseert. Een opname voor digitale verslaggeving, identificatie van sprekers en agenda punten, behandelen van stemrondes en stemmingsuitslagen, rapportering na de gemeenteraad met terugkoppeling naar het bestuur systeem,; zijn een aantal basis taken die door het inzetten van Arbor Media software producten worden geautomatiseerd.

Efficiënte workflow
De wijze waarop raadsvergaderingen doorgaans worden uitgezonden, is foutgevoelig en arbeidsintensief. Met onze softwareoplossing voor gemeenten automatiseert u de gehele workflow rondom een vergadering. Het discussie systeem, cameravolgsystemen, vergaderinformatie, het documentmanagementsysteem, het bestuur systeem en papierloze-vergaderdiensten zijn allemaal in het systeem ondergebracht en aan elkaar gekoppeld op basis van open data. Metadata hoeft niet meer handmatig ingevoerd te worden. Verder is er altijd de mogelijkheid om live metadata toe te voegen of te corrigeren. Deze verschijnt vervolgens ook automatisch bij het digital verslag van de vergadering. Het uitzenden van de gemeenteraad onder vorm van een live stream beantwoord aan de behoefte voor openbaarheid van bestuur en maakt daarbij naadloos gebruik van de informatie die wordt geproduceerd tijdens de gemeenteraad.

De voordelen voor u op een rij
• Alles geautomatiseerd
• Minder afhankelijk van hardware
• U blijft flexibel in de toekomst door de beschikbaarheid als circulair businessmodel
• Regie over eigen informatie en digitale verslagen
• Maandelijks opzegbaar, dus optimale flexibiliteit
• Open data, gemakkelijk te koppelen aan andere systemen
• Integratie met social media
• Gebaseerd op bestaande archief- en security-standaarden
• Bewezen oplossing

12u00 - 12u45

Voorstelling AV systeem 4 - ENDUCTIS

Enductis is een bedrijf dat gespecialiseerd is in alles wat te maken heeft met telefonie, databekabeling en netwerkoplossingen, actieve en interactieve digitale signage oplossingen, … voor zowel kleine als grote bedrijven.
Enductis maakt deel uit van de Ecompass Group dat door zijn jarenlange ervaring in de IT-wereld beroep kan doen op een ervaren team van techniekers, IT’ers, grafisch designers, developers, … Door een hechte samenwerking tussen alle zusterbedrijven kunnen wij steeds een volledige digitale omgeving aanbieden, van consultancy tot ontwerp en installatie.
Door onze ervaring als exclusief partner van Proximus en Fednot voor de uitrol van het project Beveiligd Notarieel Netwerk beschikken wij ook over de nodige ervaring en kennis om grote projecten op een efficiënte en effectieve manier door te voeren.

12u40 - 13u30

Lunch

13u30 - 14u15

Voorstelling AV systeem 5 - TELEVIC & REALDOLMEN

14u15 - 15u00

Voorstelling AV systeem 6 - AVAPPS

AVapps is gespecialiseerd in audiovisuele totaaloplossingen voor de professionele markt; Inrichten van van vergaderzalen, auditoria, congreszalen, raadzalen, digital Signage, etc… alles wat met beeld en geluid te maken heeft.
Daar waar technologie enorm evolueert, wensen wij een geschikte en duurzame oplossing te bieden.

15u00 - 15u15

Pauze

15u15 - 16u00

Voorstelling AV systeem 7 - CEVI & STREAMOVATIONS

16u00 - 16u30

Terugblik en samenvatting van de dag

Organisator

V-ICT-OR vzw

Locatie


Gent
Deelnemen

Toegangsprijs

Prijzen zijn exclusief BTW.

Prijsgroep Prijs
Standaard € 300
Effectief Lid V-ICT-OR € 0
Effectief Lid V-ICT-OR (Vlaamse overheid) € 0

Inschrijven