Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR Academy - Centraal AanmeldingsRegister voor scholen (CAR) - VOLZET

22/10/2019 10:00 — 22/10/2019 11:00
Banner

Vanaf volgend jaar wordt het nieuwe inschrijvingsdecreet van kracht voor inschrijvingen van leerlingen voor het schooljaar 2020-2021. Scholen met een capaciteitstekort zullen in de toekomst verplicht digitaal aanmelden.

In het basisonderwijs is de afstand tot de school en de schoolkeuze bepalend voor de ordening van leerlingen. De dubbele contingentering blijft er behouden als middel om een evenwichtige sociale mix te garanderen. In het secundair onderwijs telt vooreerst de schoolkeuze van ouders en leerlingen. Bij plaatstekort bepaalt loting wie een plaatsje krijgt.

Maar hoe dit in de praktijk omzetten? V-ICT-OR ontwikkelde CAR (Centraal AanmeldingsRegister), een volledig software pakket waarmee u de toewijzingen digitaal kan laten verlopen.

Volg onze GRATIS webinar op 22 oktober en kom alles te weten over de werking van CAR!

Deze sessie is inmiddels volzet. Er gaat een GRATIS 2de webinar CAR door op 18 november.

Inschrijven kan als volgt:

Ga naar volgende link https://www.v-ict-or.be/events/gratis-webinar-centraal-aanmeldingsregister-voor-scholen-car-sessie-2

  1. Klik links op ‘deelnemen’ en volg de stappen
  2. Ga naar Webinar Geek via https://vlaamse-ict-organisatie.webinargeek.com/webinar-car-sessie-2-1 om u kort te registreren. Daar kunt u dan later de webinar zelf volgen.
 
Programma
10u00 - 11u00

WEBINAR - Centraal AanmeldingsRegister voor scholen (CAR)

Kom tijdens dit webinar alles te weten over de werking van CAR. Na een korte uitleg wordt er een demo getoond van het systeem en kan u vragen stellen.

Organisator

V-ICT-OR vzw

aanmelden@v-ict-or.be