Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Kennisdag - IT aankopen

11/06/2020 09:00 — 11/06/2020 13:00

Steeds meer zijn lokale besturen vragende partij om te gaan samenwerken bij het aankopen van IT. Waarom? Uit het verleden blijkt vaak dat de relatie met leveranciers of partners niet vlekkeloos verloopt.

Daarnaast maken lokale overheden des te meer een punt van hun digitalisering. Het automatiseren van hun dienstverlening vereist dan ook een verbeterde kwaliteit van hun aangekochte ICT-diensten en -producten.

Is er nood aan een collectieve benadering?

In goede samenwerkingsovereenkomsten met onze ketenpartners vind je deze aanpak al terug. Of denk aan de bescherming van persoonsgegevens: ook hier is een noodzaak tot “goed opdrachthouderschap” in de sterke regie- en controle gedachte waarop de GDPR gebaseerd is. Het betreft dan vooral om verwerkersovereenkomsten, inspecties en zelfs gedetailleerde opdrachten omtrent hoe leveranciers persoonsgegevens moeten opslaan en verwerken.

Een sterk opdrachthouderschap

Op deze kennisdag kom je te weten welke afspraken nodig zijn voor een goed opdrachthouderschap. Experts geven aanbevelingen en leggen uit hoe je deze kan vastleggen in contracten en/of samenwerkingsnota’s. En waar ligt de verantwoordelijkheid van het lokaal bestuur en opdrachtnemer?

V-ICT-OR reikt aan welke stappen je dient te zetten bij het opzetten, uitschrijven en beheersen van nieuwe ICT-projecten adhv hun generiek kader. In 2017 werd deze handleiding opgezet om lokale besturen op weg te helpen bij hun aankopen en brengen wij een update.

Programma
09u00 - 13u00

Organisator

V-ICT-OR vzw

Locatie
VAC Hasselt - 0A.10 - Quintinus-auditorium
Koningin Astridlaan 50
3500 Hasselt