Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Het gevaar van schijnveiligheid bij cybersecurity.

Inschrijven
01/04/2022 09:00 — 01/04/2022 13:00

We zijn ons met z'n allen bewust dat informatieveiligheid en bij uitbreiding cybersecurity belangrijk is en onze aandacht verdient. Gejaagd werken we verder om de regels van de AVG te implementeren, ieder voor zich neemt de nodige technische maatregelen om naast registers en bewustwording ook dit luik af te dekken. Hierbij volgen we advies van externen, we implementeren best practices, we lieten (in het beste geval) ooit eens een audit uitvoeren die hopelijk nog actueel is.

MAAR zijn we goed bezig? Is alles veilig en zijn we hackproof? Misschien.


Vaak voelen we onszelf wel veilig, maar we hebben zonder er veel geld of tijd tegen te gooien geen idee of dit terecht is. Schijnveiligheid.

Op deze fysieke kennisdag gaan we onder begeleiding van security-icoon Jan Guldentops op zoek naar de gaten in onze muur. We leren waar de gevaren zitten en vooral, hoe we zelf een aantal tests kunnen uitvoeren om de risico's te verkleinen.

Naast de theorie nemen we die dag ook uitgebreid de tijd, samen met de securitystudenten van de AP Hogeschool Antwerpen, om hands-on onze eigen omgeving aan een aantal tests te onderwerpen. De resultaten worden onmiddelijk besproken en Jan en zijn team geven advies.

Aarzel dus niet om in te schrijven. Interessante combinaties zijn DPO en ICT, omdat de technische inzichten aan reëele risico's en actieplannen worden gekoppeld.

-/-

Deze kennisdag is gratis voor leden en de eerste in een reeks (1 per maand) van gratis webinars en kennisdagen die dit jaar worden georganiseerd binnen dit steeds belangrijker wordende thema.

Nog geen lid? Dat kan al vanaf 35 euro.

 

Programma
09u00 - 13u00

Kennisdag schijnveiligheid - detail programma volgt

Organisator

V-ICT-OR vzw

info@v-ict-or.be

Locatie
VAC Gent - Virginie Lovelinggebouw
Koningin Maria Hendrikaplein 70
9000 Gent
Deelnemen

Toegangsprijs

Prijsgroep Prijs
Effectief Lid V-ICT-OR € 0
Effectief Lid V-ICT-OR (groepsabonnement) € 0
Standaard € 95
Inschrijven