Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR Academy - "To Cloud or not to cloud"

02/04/2020 15:00 — 02/04/2020 17:00
Banner

Werken in de cloud: ja of nee?

Dit is een beslissing die iedereen moet nemen. Vandaag is werken met de cloud niet meer dan normaal, misschien zelfs onmisbaar? De cloud is toegankelijk voor iedereen. Zowel voor een bedrijf als voor de consument. Cruciaal hierbij zijn beveiliging, flexibiliteit en mobiliteit.

Wat is voor jou de beste cloudoplossing?

Het aanbod van clouddiensten breidt steeds uit. Als consument gebruiken wij onbewust meer en meer de cloud. Denk maar aan Gmail, Facebook en Instagram. En daar stopt het niet.

 

Als organisatie moet je jezelf de vraag stellen hoe je cloud computing gaat inzetten. Vervangt de cloud volledig de digitale archieven of slechts gedeeltelijk? Je dient alvast met heel wat zaken rekening te houden bij de conversie naar en inzet van cloudapplicaties.

Wat met de lokale wetgeving?

Hoe kiezen tussen een hybride, publieke of privécloud? Of een combinatie? Voor interactie met de overheid kan een consument gebruik maken van een publieke cloud, terwijl persoonlijke gegevens vaak in een privécloud worden opgeslagen. Het is belangrijk dat de consument op een veilige en betrouwbare manier kan gebruikmaken van deze nieuwe vorm van gegevensopslag, en dat de bescherming van de persoonsgegevens gegarandeerd blijft.

Wat mag je verwachten?

Deze webinar gaat dieper in op deze ontwikkelingen. Zijn er al goede voorbeelden? Wat met de veiligheid? Welke zijn de juiste contracten die vasthangen aan deze cloudbeweging? Waarvoor gebruik je de cloud en waarvoor niet? Wie beheert wat? Is een volledige omschakeling mogelijk? Kom luisteren naar experten en discussie samen met ons.

Herbeleef het webinar hieronder

(enkel voor leden)

 

Herbekijk het webinar hier! Lees de Q&A Bekijk de presentatie

 

 

Cevi
Microsoft

Programma
15u00 - 15u10

Welkom

V-ICT-OR

15u10 - 15u55

De meerwaarde van Microsoft Azure voor steden & gemeenten

Sien De Neve | Microsoft

Wat is Microsoft Azure? En hoe kan het uw bestuur ondersteunen in het modernizeren van de huidige infrastructuur naar een flexibele, hybride omgeving? We gaan dieper in op een aantal aspecten zoals security & compliancy. En laten kennismaken met andere steden en gemeenten die de stap reeds gezet hebben.

15u55 - 16u40

Hoe Cloud inschakelen voor vertrouwelijke data?

Matthias Vanthorre | Cevi

Hoe veilig met Cloud werken? Wat met legacy toepassingen die niet cloud native zijn en gevoelige data die persoonsgegevens bevatten?

16u40 - 17u00

Vragenronde

Organisator

V-ICT-OR vzw

marcom@v-ict-or.be