Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Pitchdag Elektronisch Handtekenen

Inschrijven
22/04/2021 10:00 — 22/04/2021 12:35
Banner

Evoluties in digitalisering en de toename van e-government zorgen voor evoluties in het dagelijks bestuur van lokale overheden. Door de digitalisering worden de dagelijkse processen versneld en vereenvoudigd. Eén van de toepassingen waar lokale besturen graag gebruik van maken is het elektronisch handtekenen. Vele besturen zijn al afgestapt van de klassieke en vaak trage werkwijze waarbij verbintenissen of akkoorden nog worden uitgeprint en manueel worden ondertekend. 

Sommige lokale besturen zijn al vlot aan de slag met elektronische toepassingen, anderen nog niet. Er is een breed aanbod aan handtekentoepassingen en -software maar vaak is het voor lokale overheden een moeilijke zaak om een keuze te maken.
Enerzijds zijn er toepassingen die worden aangeboden door de bovenlokale overheden en anderzijds zijn er diverse marktspelers die 
tools aanbieden. V-ICT-OR wil lokale besturen informeren over de diversiteit aan mogelijkheden.

Door het organiseren van een pitchdag rond elektronisch handtekenen laten we verschillende aanbieders de kans hun tools voor te stellen aan de lokale overheden. Op die manier kan een beter beeld worden geschept van de voor- en nadelen die bepaalde toepassingen met zich meebrengen. 

Bij V-ICT-OR zijn we al langer bezig met de evolutie richting het digitale ondertekenen. In oktober 2018 publiceerden wij i.s.m. Exello.net een brochure voor lokale besturen omtrent deze thematiek. In deze brochure wordt de functie van de elektronische handtekening uitgelegd. Daarnaast wordt ingegaan op de wettelijke aansprakelijkheid. Tot slot worden good practices aangereikt inzake beslissingsmodellen voor het al dan niet gebruik te maken van de digitale handtekening in de praktijk. 

Lees de volledige brochure in onze bestandsbibliotheek: Brochure efficiënt en digitaal handtekenen - Bestandsbibliotheek - VlaVirGem (v-ict-or.be) 

Programma
10u00 - 10u05

Pitchdag Electronisch Handtekenen

Korte introductie door V-ICT-OR

10u05 - 10u35

FOD Beleid en Ondersteuning

10u35 - 11u05

Vlaamse Overheid

11u05 - 11u35

Remmicom: Connective 

11u35 - 12u05

eSignFlow

12u05 - 12u35

Zivver

Organisator

V-ICT-OR vzw

marcom@v-ict-or.be

Inschrijven