Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

V-ICT-OR Academy - Let the games begin op vlavirgem.be! (24 juni)

24/06/2019 15:30 — 24/06/2019 16:30
Banner

Meet, weet, vergelijk en verbeter uw gemeente!

VlaVirGem.be is het gloednieuwe portaal waar u eindelijk zicht krijgt op de werking van uw gemeente. Ontdek hoe de Vlaamse Virtuele Gemeente werkt en hoe u uw werking kunt verbeteren.

Een belangrijk deel van vlavirgem.be is de oplossingscatalogus: deze stelt u in staat om de link te maken tussen de noden van uw lokaal bestuur (referentiecomponenten) en de bestaande software om daaraan tegemoet te komen (oplossingen).

Hoe werkt het concreet? U hebt enkele databases ter beschikking (referentiecomponenten, oplossingen, standaarden, leveranciers) die u kunt verkennen. U kunt oplossingen aanduiden die u als lokaal bestuur gebruikt. U kunt scores geven aan de verschillende toepassingen die u gebruikt, met een woordje uitleg. U ziet ook welke oplossingen aan welke standaarden voldoen. Eens u alle oplossingen hebt aangeduid, kunt u op een kaart al uw types dienstverlening bezichtigen, gelinkt aan de corresponderende oplossingen.

Ontdek tijdens dit GRATIS WEBINAR de mogelijkheden van de oplossingscatalogus op vlavirgem.be en ga aan de slag!

Programma
15u30 - 16u30

WEBINAR - Let the games begin op vlavirgem.be!

De werking van onze oplossingscatalogus hangt af van de input van u als lokaal bestuur. We schetsen het idee achter deze tool en de mogelijkheden ervan.

Op de kaart van de referentiearchitectuur ziet u duidelijk welke types dienstverlening (= referentiecomponenten of bovenlokale bouwsteen) u via welke oplossingen opvangt of nog niet opvangt. De referentiearchitectuur helpt u dus verder met het gebruik van de oplossingscatalogus en met de digitalisering van uw lokaal bestuur.

Een IT-beleid hebben is één iets, het tot uitvoering brengen iets anders. Maar daarbovenop hebt u als IT’er misschien het gevoel dat u er alleen voor staat… Terwijl dat helemaal niet hoeft
Via de IT-maturiteitsmeting rekenen wij voor u uw score uit inzake IT-maturiteit.
Ontdek welk type gemeente u bent en kom te weten hoe u uw IT naar ‘the next level’ kunt tillen!

Organisator

V-ICT-OR vzw

info@v-ict-or.be