Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Manage IT 2021 - online editie

Inschrijven
09/12/2021 10:00 — 09/12/2021 13:00
Banner

De Vlaamse ICT Organisatie bestaat 20 jaar en dat zal 100% covid safe gevierd worden ...

via deze online editie.

Twintig jaar geleden organiseerden we samen met enkele pioniers uit lokale besturen ons eerste event met als doel kennis te delen en samenwerkingsverbanden op te zetten.
Nu twintig jaar later is de visie van V-ICT-OR alleen maar sterker geworden en onze werking is enorm uitgebreid! We zijn en blijven een organisatie voor en door de Vlaamse lokale besturen, onze kern ligt in het hart van de organisatie.

Het V-ICT-OR-team wil dit dan ook samen met jullie vieren. We nodigen jullie dan ook heel graag uit om samen met ons het twintigjarig bestaan van V-ICT-OR te vieren via deze virtuele middag. Een mooi compact programma met inspirerende sprekers uit de politieke, publieke en private sector.

  • Jan Smedts - Kabinet Minister President Vlaanderen
  • Prof. Lieven De Marez - Research Director IMEC / UGent
  • Danielle Jacobs - CEO Beltug
  • ...Kortom opnieuw een niet te missen online event met VRT nieuwsanker Hanne Decoutere als moderator. Reserveer nu je plekje!


CADEAU >>> alle V-ICT-OR leden die inschrijven voor deze online Manage IT >>> ontvangen twee gratis boeken t.w.v. €60! Oa het nieuwe draaiboek voor een ‘Gemeentehuis zonder gemeente’. Lees hier meer over deze publicatie.

 

 

Programma
10u00 - 10u10

Openingswoord door voorzitter V-ICT-OR

Eddy Van der Stock

Officiële start van deze feestelijke online editie dag. Deel 1. Een beeld op de toekomstvisie van de Vlaamse ICT Organisatie en zijn ondersteuning naar lokale besturen in functie van overheidsplatformen: "Hoe zetten we Informatie en Technologie in functie van de maatschappelijke ondersteuning in?"

10u10 - 10u27

Openingswoord door Kabinet Minister President Vlaanderen

Jan Smedts

Officiële start van deze feestelijke online editie dag. Deel 2. Inzichten omtrent de evolutie van Vlaanderen radicaal digitaal en de digitalisering van overheid en maatschappij in het algemeen.

10u27 - 10u44

Keynote. imec.digimeter. Hoe krijgen we iedereen aan boord?

Prof Lieven De Marez

Coronajaar 2020: het jaar van de digitale versnelling, maar met nuances. In haar streven naar een digitaal inclusief Vlaanderen staat de overheid anderzijds nog voor een aantal belangrijke uitdagingen. Zo moeten de achterblijvers – die het ontbreekt aan toegang tot digitale (basis)technologie en de juiste vaardigheden – snel terug mee aan boord genomen worden. Daarnaast moet er voldoende aandacht zijn voor de grote groep Vlamingen die op dit moment wel mee is, maar zich niet klaar voelt om de technologie van morgen (zoals artificiële intelligentie) te omarmen.

10u44 - 11u01

Keynote. Het burgerprofiel. Een stand van zaken.

Siri Craen

Op dinsdag 20 april 2021 behaalde Mijn Burgerprofiel een belangrijke mijlpaal. De gemeente Kruisem sloot als 100ste gemeente aan. Tijd voor een stand van zaken ...

11u01 - 11u18

Keynote.

Danielle Jacobs - CEO Beltug, de vereniging van Belgische ICT-beslissers.

De digitale kwetsbaarheid van medewerkers en organisaties en de wereldwijde toename van security incidenten.

11u18 - 11u45

Panelgesprek

moderator > Hanne Decoutere

• Youri Segers - Chief Digital Officer - Stad Antwerpen
• Raf Buyle - Informatie Architect - Informatie Vlaanderen
• Marc Goethals - ICT Coördinator - Gemeente Evergem
• Luc Velghe - Directeur Digitale Transformatie - Stad Kortrijk

11u45 - 11u55

QRC - Quick Responsive Community

Kevin De Backer

Vandaag vormt cybercriminaliteit een ernstige bedreiging voor bedrijven en overheden. Hoe kan je jezelf hiertegen wapenen? Om de strijd tegen deze vrij nieuwe vorm van criminelen aan te binden, dienen overheden en bedrijven beter met elkaar samen te werken. Sneak preview.

11u55 - 12u10

Digitaal activisme

Bruno Segers - ooit CEO van Microsoft en Realdolmen (Inetum), nu digitale activist & Vlaamse realist

Vraag niet wat Vlaanderen digitaal voor jou kan doen – vraag wat jij digitaal kan doen voor Vlaanderen” Digitaal is een werkwoord; de 10+2 geboden voor elke burger

12u10 - 12u25

Partner interview met Hanne Decoutere - 1 - Ervaar de kracht van het Power Platform.

Hanne Decoutere + Sigi Feucht

Ervaar de kracht van het Power Platform. Ontdek samen met C-Clear Partners wat de mogelijkheden zijn van het Microsoft Power Platform, specifiek in combinatie met Dynamics365. Naast een high-level overzicht van de belangrijkste functionaliteiten, voorzien we ook enkele gedetailleerde demo’s: hierbij komen zowel canvas apps aan bod, gerelateerd aan onze App-in-a-day sessies, als ook model-driven apps en portaaloplossingen die gebruikt worden binnen het LB365 consortium. Op deze manier krijgt u een goed beeld hoe deze een meerwaarde kunnen bieden voor uw organisatie.

12u25 - 12u40

Partner interview met Hanne Decoutere - 2 - ‘Slimme QR-betaalcodes doen uw inningskosten dalen'.

Hanne Decoutere + Johannes Vermeire + Tom Totté

‘Slimme QR-betaalcodes doen uw inningskosten dalen'. Voor gemiddeld een op de vijf facturen moeten organisaties opvolging voorzien. Late betalingen zijn dus een aanzienlijk probleem. Maar met de slimme QR-betaalcodes en betaallinks van POM raken meer facturen op tijd betaald.

POM staat voor Peace of Mind. Dat gevoel van gemoedsrust beogen we met onze oplossingen voor factuuradministratie, zowel voor de ontvanger als voor de verzender.

12u40 - 12u45

Uitreiking Gouden Bit en Gouden Byte Award

Hanne Decoutere

De Gouden Bit Award is een prestigieuze prijs voor lokale overheden of administraties die dankzij slim ingezette IT het verschil maken voor hun klanten. Elke lokale overheid, overheidsbedrijf of sociale non-profit organisatie, kan aan deze wedstrijd deelnemen. De jury zal uit de ingediende dossiers 3 laureaten kiezen, en de winnaar van de Gouden Bit Award.

De Gouden Byte, op zijn beurt is een award voor het project dat door een bundeling van krachten tot een gezamenlijke oplossing heeft geleid (intergemeentelijk of interbestuurlijk).

12u45 - 13u00

afsluiting van deze online editie

Hanne Decoutere

compilatie van sfeerbeelden uit de rijke historiek van 20 jaar V-ICT-OR

Organisator

V-ICT-OR vzw

marcom@v-ict-or.be

Locatie
online editie - een persoonlijke event link wordt u gemaild


Deelnemen

Toegangsprijs

Prijsgroep Prijs
Standaard € 380
Effectief Lid V-ICT-OR € 125
Effectief Lid V-ICT-OR (groepsabonnement) € 125
Erelid € 125
Bedrijfslid € 195
Non-profit € 195
Inschrijven