Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Shopt IT 2024

Inschrijven
16/05/2024 09:00 — 16/05/2024 18:30
Banner

Beursvloer + netwerk Lunch + inspiratie tracks + netwerkdrink.  

Waarom deelnemen?

  • Ontdek nieuwe oplossingen specifiek voor de uitdagingen in jouw lokaal bestuur.

  • Vergroot je netwerk met dé ICT specialisten van en voor de Vlaamse gemeenten.

  • Leer best-practices kennen vanuit verschillende steden en gemeenten, maar ook uit aanverwante sectoren.

  • Ontmoet je 'collega's' tijdens een ontspannen netwerk drink.



Wie mee wil schrijven aan de digitale toekomst van de lokale besturen - mag hier niet ontbreken.

2024 thema = "Digitale Pioniers"
Innovatie en Technologie als steunpilaren van de moderne lokale overheid. 
Ontmoet de digitale vernieuwers!





V-ICT-OR kende de voorbije jaren een zeer sterke groei. +95% van alle Vlaamse steden en gemeenten rekenen ondertussen op ons als belangrijkste belangenbehartiger en kenniscentrum van de publieke sector. Bouwen op vertrouwen. Ook de tientallen bedrijven vinden in V-ICT-OR vzw de broodnodige katalysator binnen de innovatieve e-gov / tech-gov.


Fundamenteel in onze werking zijn dienstverlening, kennis delen, belangenbehartiging en mensen samenbrengen. 
Een event zoals ShoptIT is een essentieel onderdeel van deze filosofie.


-/-

Wat mag je zeker verwachten tijdens deze dag?

  • gemeentehuis zonder gemeente​
  • gemeente zonder gemeentehuis​
  • duurzaamheid
  • ecologie
  • datamanagement​
  • business intelligence / data visualisation​
  • cyberweerbaarheid / cybersecurity​
  • gebruik van GIS
  • verhuis naar de cloud​
  • AVG / GDPR en privacy​
  • recruitment / aantrekken van flexibele ICT-profielen
  • subsidies & financiering​
  • nieuwe samenwerkingsverbanden​
  • fusiebegeleiding​
  • aankoop / overheidsopdrachten ​
  • hardware en devices​
  • wat te doen bij ICT calamiteiten?​
  • en veel meer


Doelgroep: technische IT-specialisten, ICT-diensthoofden, IT-managers, algemeen directeuren, beleidsmensen, diensthoofden, systeembeheerders, helpdeskmedewerkers, etc. ... uit de lokale overheden en zijn aanverwante sectoren.


WELKOM!


Programma
09u00 - 09u50

WELKOM. Opening deuren.

Geniet van een kopje koffie, thee, fruitsap en een croissantje of vers stuk fruit.

09u50 - 10u10

PLENAIRE SESSIE - 1 - opening door V-ICT-OR

Eddy Van der Stock | CEO / voorzitter | V-ICT-OR

10u10 - 10u30

PLENAIRE SESSIE - 2 - Een blik op de toekomst. Foresight in actie, hoe maken we future-proof beleid op basis van scenarioplanning

TomorrowLab | director | Marijke Verhavert

Foresight kan steden en gemeenten helpen om future-proof te zijn bij het maken van keuzes over de ontwikkeling van nieuwe projecten door hen te helpen bij het identificeren en beoordelen van mogelijke toekomstige trends, onzekerheden en uitdagingen. Foresightoefeningen, zoals scenarioplanning, stellen organisaties in staat om proactief met deze trends en onzekerheden om te gaan en verschillende plausibele toekomsten in kaart te brengen.

Scenarioplanning kan steden en gemeenten eveneens helpen bij het betrekken van verschillende stakeholders bij de ontwikkeling van strategieën, plannen en projecten, waardoor ze een breder perspectief krijgen en een grotere buy-in krijgen voor de ontwikkelde oplossingen.

10u40 - 11u30

digitale ambachten (senioren)

Nathalie Goethals en Isabel Vandenameele – DITh

Samenwerken loont: de inzichten van drie opschaaltrajecten.

Simon Vander Elst - Lokaal Digitaal + Anais Nies - gemeente Lennik + Hans Van Den Brande - stad Gent + Sandrine Raskin - Stad Mechelen.

Vanuit de Smart Region werking, een samenwerking tussen Agentschap Binnenlands Bestuur, Digitaal Vlaanderen en VLAIO staat samenwerken centraal. Dit om onder andere lokale besturen bij te staan in hun transitie naar datagedreven beleid en te komen tot schaalbare oplossingen.

De organisatie van de verkiezingen brengt heel wat administratie met zich mee. Een gemiddelde gemeente verstuurt in een korte tijdspanne zowat 1200 brieven om de stem- en telbureaus te bemannen. Dankzij het digitaliseringsproject , dat onderdeel is van de Vlaamse subsidieoproep 'Gemeente zonder Gemeentehuis', verminderen we deze administratieve last en vergemakkelijken we het proces voor de medewerker én de burger. Dankzij het Boost-initiatief, samenwerking Lokaal Digitaal en GZG, is deze oplossing schaalbaar en nu ook herbruikbaar gemaakt voor heel Vlaanderen.

Met een intro door Simon Vander Elst (Programma Manager Lokaal Digitaal)

Vanuit Gemeente zonder Gemeentehuis, City Of Things en Lokaal Digitaal gaan we dieper in op enkele concrete voorbeelden, namelijk:

- Gemeente Lennik: Administratieve vereenvoudiging oproeping voor- en bijzitters stem- en telbureaus door digitalisering - spreker Anais Nies (Algemeen directeur gemeente Lennik)

- Stad Gent: Eenheid van schuld en schuldbeheer, spreker Stefan Somers (financieel directeur stad Gent)

- Stad Mechelen: smart retail, SINCR (Sandrine Raskin)

stresstest VlaVirGem - gemeenten 2050 - deel 1/4

Filis Zumbultas & Sven Geiregat | TomorrowLab

Stress-testen van gemeentelijke plannen in 2 toekomstscenario’s.

Sessie 1/4

Hoe zal de stad of gemeente van de toekomst eruit zien? En hoe toekomstbestendig is ons huidig beleid in deze toekomst? Wat zijn onze strategische werven voor de toekomst?

Een antwoord formuleren op bovenstaande vragen is mogelijk via scenarioplanning. Dit laatste speelt een belangrijke rol in het uitdagen van steden en gemeenten om uit hun comfortzone te stappen om de juiste transformatiebeslissingen te nemen.

In deze eerste sessie gaan we ons onderdompelen in 2 plausibele toekomstscenario’s met als doel gemeentelijke plannen hierop te stress-testen en strategische opties voor de toekomst te identificeren, zodat achteraf concrete stappen richting innovatieve oplossingen kunnen genomen worden. Deelnemers zullen hierbij de methodologie van systeemdenken en toekomstdenken leren.

‘Deelnemers dienen zich in te schrijven voor de volledige track (plenaire sessie, voor- en namiddagsessie)’

VVSG-memorandum 2024-2029: verwachting van lokale besturen voor centrale

Ward Van Hal - VVSG

De uitdagingen voor de lokale besturen rond de digitale transitie zijn dermate groot dat geen enkel lokaal bestuur ze individueel aankan. Voor een betaalbare, haalbare en performante digitale transformatie moet er een professionele, gezamenlijke en kostendelende aanpak komen die streeft naar maximale uitwisselbaarheid van systemen en gegevens. Lokale besturen zullen dus meer de krachten bundelen en verwachten dat de centrale overheden daarbij faciliterend en ondersteunend optreden én investeren in onderlinge samenwerking en afstemming. Over de verschillende overheidsniveaus heen, maar ook binnen één overheidsniveau worden uitdagingen nog te vaak verkokerd aangepakt. Er moet bijkomend geïnvesteerd worden in goede samenwerkingsstructuren en het afstemmen van strategieën en stappenplannen.

Zoveel meer dan connectiviteit!

Luc Seyssens - Agentschap Facilitair Bedrijf + Bart Vandenberghe & Bruno Gysels - Telenet Business

Vaak onbekend is dat er in het telecomraamcontract veel meer diensten zitten dan enkel (internet)connectiviteit. Denk maar aan een firewall in de cloud, communicatie via teams of cloudtelefonie. We gaan dieper in op alle mogelijkheden en wat dit kan betekenen voor een lokaal bestuur.

Hoe kan men MDR op een gedeelde en doeltreffende manier toepassen bij steden en gemeenten in het kader van NIS2?

Ron Mukherjee - ESET

De NIS2-richtlijn legt een wettelijk kader vast voor het waarborgen van een hoog niveau van cyberbeveiliging binnen de Europese Unie, waarbij steden en gemeenten als essentiële entiteiten worden gezien. Een van de meest effectieve manieren om deze uitdaging aan te gaan, is door het implementeren van een gedeelde en doeltreffende Managed Detection and Response (MDR) oplossing. MDR stelt ons in staat om proactief potentiële bedreigingen te identificeren, te reageren op incidenten en onze cyberbeveiligingsmaatregelen voortdurend te verbeteren. In deze presentatie zullen we dieper ingaan op het belang van MDR voor steden en gemeenten, hoe het kan bijdragen aan het naleven van de NIS2-richtlijn, en welke concrete stappen we kunnen nemen om een robuuste cyberbeveiligingsstrategie te implementeren die onze samenleving beschermt.

AI in de praktijk: hoe, wanneer en waar gebruikt Cevi AI.

Daniëlle Koole - CEVI

Overzicht van de AI projecten van Cevi, inclusief de resultaten.

placeholder backup track slot

invulling TBC

HP Enterprise: het verhaal van een marktleider binnen openbare besturen, op het kruispunt van traditie en toekomst.

Maxim Busschaert - IT1

Luister naar de getuigenissen van 20 besturen die digitaal pionierend hun Always-ON noden in werkelijkheid omzetten. Het verhaal van megabytes naar petabytes, van fysiek naar virtueel, van DAS naar SAN, van asynchroon naar synchroon, van tape via disk naar cloud en weer terug naar tape. HPE Greenlake: van capex naar opex, cloud back-up, cloudmanagement.

De toekomst van Cybersecurity onthuld: Microsoft's AI-gedreven XDR en XSPM.

Marie Torrelle - Microsoft

Terwijl we ons verdiepen in het evoluerende landschap van Cyber Threats, staat Microsoft aan de voorhoede van innovatie met ons bijgewerkte XDR-platform en de integratie van AI in onze oplossingen. In deze sessie nemen we jullie mee in de visie van Microsoft op Extended Detection and Response (XDR), Extended Security Posture Management (XSPM), de integratie van onze verschillende platformen, verrijkt met AI en de toevoeging van Copilot for Security.

11u40 - 12u30

AI & Digital Inclusion

Liliana Carrillo - Collective UP

In this presentation, Liliana Carrillo will introduce in a simple way how the most dominant AI in the market works and how our data plays an essential role in AI-generated results. Then, the ethical topic of biases in AI will be presented with a practical exercise. This bias exercise will make visible the importance of having good datasets to feed our AI models, but most importantly, it will show the importance of working on our societal biases and the importance of diversity and inclusion.

Je eigen lokale producten- en dienstencatalogus.

Geertrui Timmers - ABB

We nemen je mee op expeditie langs de voordelen van een lokale producten- en dienstencatalogus (LPDC). Elk lokaal bestuur kan de info over zijn eigen producten en diensten eenvoudig en slim beheren. We gaan langs bij verschillende lokale besturen om te zien hoe zij dat doen. Op welke manier gebruiken zij die informatie meteen in tal van andere toepassingen, altijd in synch met de eigen bron-info. Laat je inspireren hoe LPDC je kan helpen om de kwaliteit van de info over jouw producten en diensten voor burgers, bedrijven en verenigingen te verbeteren. En laat je overtuigen dat jouw lokaal bestuur er zelf ook voordeel bij heeft. Word nog meer een moderne overheid die haar data op een slimme manier (her)gebruikt.

stresstest VlaVirGem - gemeenten 2050 - deel 2/4

Filis Zumbultas & Sven Geiregat | TomorrowLab

Stress-testen van gemeentelijke plannen in 2 toekomstscenario’s.

Sessie 2/4

Hoe zal de stad of gemeente van de toekomst eruit zien? En hoe toekomstbestendig is ons huidig beleid in deze toekomst? Wat zijn onze strategische werven voor de toekomst?

Een antwoord formuleren op bovenstaande vragen is mogelijk via scenarioplanning. Dit laatste speelt een belangrijke rol in het uitdagen van steden en gemeenten om uit hun comfortzone te stappen om de juiste transformatiebeslissingen te nemen.

In deze eerste sessie gaan we ons onderdompelen in 2 plausibele toekomstscenario’s met als doel gemeentelijke plannen hierop te stress-testen en strategische opties voor de toekomst te identificeren, zodat achteraf concrete stappen richting innovatieve oplossingen kunnen genomen worden. Deelnemers zullen hierbij de methodologie van systeemdenken en toekomstdenken leren.

‘Deelnemers dienen zich in te schrijven voor de volledige track (plenaire sessie, voor- en namiddagsessie)’

Ontdek de ICT experten voor lokale besturen bij Servantes ICT.

Servantes ICT

Lokale besturen bieden meer dan 700 producten en diensten aan hun inwoners aan. Ze dragen hierbij vernieuwing en klantgerichtheid hoog in het vaandel en koppelen daar efficiëntie, kostenbeheersing en digitalisering aan.

Dit laatste aspect, de digitalisering, vergt een flexibele, cyclische en – in deze tijden –verregaande specialisatie, die binnen lokale besturen eigen accenten heeft, en vergt een immense uitdaging om het juiste IT-talent op de juiste plaats in te schakelen.

Servantes en V-ICT-OR willen deze uitdaging aangaan met de lokale besturen via Servantes ICT.

Nieuwe Horizonnen voor Vlaamse besturen: welke opportuniteiten biedt de raamovereenkomst met Orange Belgium?

Luc Seyssens Agentschap Facilitair Bedrijf – Koen Van Echelpoel & Sofie Houtmeyers - Orange

Opbouw Raamovereenkomst - afnamemodaliteiten - bespreking Aanvullend Aanbod

Toekomstbestendige dataopslag voor lokale overheden: Het succesverhaal van Gemeente Schilde

Roel Lenssen - COMEX FAST LTA

Ontdek in deze sessie hoe het betaalbare, betrouwbare en bewezen Silent Brick systeem van de Duitse fabrikant FAST LTA de back-up infrastructuur van de Belgische Gemeente Schilde duurzaam en veilig heeft getransformeerd. Ervaar hoe de veelzijdige voordelen van het Silent Brick systeem, waaronder de fysieke Air Gap en flexibele schaalbaarheid, niet alleen Gemeente Schilde hebben geholpen, maar ook uw lokale bestuur kunnen ondersteunen bij het innoveren van de datastorage infrastructuur.

Ontdek Copilot's kracht met een solide fundament in data security voor jouw lokale overheid!

Dennis de Hoog en Karel Pelckmans - Wortell

Ontdek de potentie van Copilot voor jouw lokale overheid en leer waarom een solide controle over jouw data security cruciaal is voor het optimaal benutten van Copilot. Net zoals het van belang is om de juiste vaccinaties te krijgen vooraleer je op reis gaat, zijn er ook cruciale aspecten om Copilot effectief te benutten. Leer hoe Copilot kan bijdragen aan het verhogen van de productiviteit van jouw lokale overheid tijdens deze sessie.

placeholder backup track slot

invulling TBC

E-facturatie: The Good, The Bad & The Ugly.

Tom Van Gaever - Billit

De dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV) berekende dat e-facturatie een besparing kan betekenen tot 9 euro per factuur. Hoeveel facturen versturen en ontvangen jullie in je organisatie? Tijdens deze sessie laten we u voorbeelden zien van goede, slechte en zelfs lelijke voorbeelden van hoe organisaties zoals Farys, Proximus, de Nationale Bank van België, Coolblue, CWT, Stripe en vele anderen omgaan met E-facturatie. Deze sessie is 100% gebaseerd op onze eigen ervaringen met het opstarten van meer dan 105.000 organisaties op het e-facturatie netwerk (Peppol). Maandelijks verwerkt Billit 1.6 miljoen e-facturen met een uptime van 99.98% voor de laatste 90 dagen.

leren van elkaar - 3 lokale besturen vertellen hun verhaal

Vilvoorde + Kortenberg + Kortrijk

12u30 - 14u05

LUNCH op de beursvloer

14u15 - 15u05

accessible gaming (mensen met beperking) Game over, of toch niet?

Kevin Descheemaker - Accessible Gaming

In deze lezing duiken we dieper in de wereld van toegankelijk gamen en ontdekken we waarom het zo cruciaal is om gaming voor iedereen toegankelijk te maken. Als oprichter van Accessible Gaming en als vader van Rémi, wiens verhaal ons heeft geïnspireerd, zal Kevin Descheemaeker de uitdagingen en kansen bespreken waarmee de gaming gemeenschap wordt geconfronteerd als het gaat om inclusiviteit.

De eBox, MAGDA-Documentendienst, Mijn Burgerprofiel als gebruikersinterface, hoe zit dat nu precies?

Siri Craen - Digitaal Vlaanderen

Ontdek hoe de som groter is dan de delen!

stresstest VlaVirGem - gemeenten 2050 - deel 3/4

Filis Zumbultas & Sven Geiregat | TomorrowLab

Verfijnen van de toekomstscenario’s.

Sessie 3/4

In deze sessie zullen de voorgestelde scenario’s van de voorbereidende sessies (1 en 2) verder uitgewerkt worden door de deelnemers. De bedoeling is om zeer concrete toekomstbeelden uit te werken die tot de verbeelding spreken en die tegelijkertijd de complexiteit van de toekomst behapbaar maken zodat deelnemers deze als generiek framework kunnen gebruiken binnen hun eigen organisatie.

Lokale besturen zullen hiermee dus aan de slag kunnen gaan en concrete stappen zetten richting innovatieve oplossingen voor de uitdagingen waar lokale besturen voor staan.

‘Deelnemers dienen zich in te schrijven voor de volledige track (plenaire sessie, voor- en namiddagsessie)’

AV Oplossingen voor raadzalen en control rooms.

Adriaan Dries - Ricoh

Ricoh geeft aan de hand van concrete cases weer hoe moderne raadzalen steden en gemeenten kunnen helpen om efficiënt te communiceren, zowel intern als naar de burger toe, door het broadcasten van gemeenteraden. We hebben het ook over moderne control rooms voor politie en andere hulpdiensten.

Hoe zorg je voor een gebruiksvriendelijke overheidswebsite

Wouter Rummens - Paddle

Fantastisch! Door je interesse in deze sessie toon je alvast dat je je bekommert om je bezoekers. We nemen je meer door de belangrijkste zaken tijdens het bouwen van een nieuwe website op maat van je bezoeker en hoe je ervoor zorgt dat je ook nadien blijft scoren.

Security Fatigue - hoe te voorkomen dat werknemers overweldigd worden door het beveiligingsbeleid?

Nadine Hoogerwerf - Zivver

Als gevolg van de sterke toename van de focus op compliance in de afgelopen jaren (GDPR, NIS2, DSA), breiden de meeste organisaties hun beveiligings- en compliance programma's uit, waardoor het aantal beveiligingsrichtlijnen en het risicobewustzijn toeneemt.

Als gevolg hiervan kunnen werknemers security fatigue ervaren; een gevoel overweldigd te worden door al het veiligheidsbeleid en een onvermogen of soms de onwil om aan dit beleid te voldoen. Wat vervolgens leidt tot lagere beveiligingsniveaus en hogere risico's voor de organisaties.

Om het risico van security fatigue te overwinnen, moeten organisaties ervoor zorgen dat hun beveiligingsbeleid proportioneel, eenvoudig en verklaarbaar is. Waar mogelijk moet bewustzijn over het beleid ‘just-in-time’ worden aangeboden.

Van aanvraag tot uitbetaling: met eGovFlow vereenvoudig je de registratie, opvolging en toekenning van subsidies

Dries Vermaut - Vanden Broele / Jeroen Devlieghere - Verenigingsloket

eGovFlow is hét platform dat de digitale transacties tussen jouw bestuur en z’n burgers, ondernemingen en verenigingen efficiënter, transparanter en toegankelijker maakt. Daarbij kan je o.a. rekenen op talrijke kant-en-klare processen die de digitale dienstverlening van jouw bestuur naar een hoger niveau tillen.

Nieuw in dat aanbod kant-en-klare dienstverleningsprocessen: een brede waaier van subsidieprocessen, die je toelaat een digitaal subsidieloket op maat op te zetten. Daarbij zorgen de handige koppelingen met het Verenigingsloket voor nog meer administratieve vereenvoudiging, zowel voor verenigingen als voor lokale besturen.

Dries Vermaut en Jeroen Devlieghere lichten je toe hoe eGovFlow en het Verenigingsloket in tandem zorgen voor maximale automatisatie én kwalitatieve dienstverlening.

placeholder backup track slot

invulling TBC

De kracht van TOPdesk met GIS & AI: Streven naar continue verbetering

Tom Buysse - TOPdesk

In deze presentatie zullen we de mogelijkheden verkennen van de synergie tussen TOPdesk, GIS-tools en AI, met als doel de dienstverlening te optimaliseren. We zullen gedetailleerd ingaan op hoe deze integratie kan bijdragen aan een efficiënter servicemanagement, zowel voor interne medewerkers als voor burgers. We tonen hoe AI kan worden ingezet om routinetaken te automatiseren, zodat het serviceteam zich kan richten op complexere problemen. Daarnaast zullen we ook de voordelen belichten van het koppelen van TOPdesk aan je GIS-tool, zoals verbeterde data-visualisatie en beter beheer van fysieke middelen. Bereid je voor op een diepgaand inzicht in hoe je met de kracht van TOPdesk, GIS en AI je servicemanagement naar een hoger niveau kunt tillen.

de opportuniteiten van het cyber security consortium

team CWW & Kevin De Backer

15u15 - 16u05

Digitale inclusie en senioren. Digitaal verbonden, sociaal verbinden!

Dirk Nys

Bij DITh zetten we ons in voor een inclusieve samenleving waarin digitale vaardigheden voor senioren toegankelijk zijn. Onze krachtige aanpak? We gaan samen co-creatief aan de slag met vrijwilligers uit dezelfde doelgroep. Samen overbruggen we de digitale kloof, bouwen we sterke gemeenschappen en geven we senioren de kracht om volledig deel te nemen aan de digitale wereld. Sluit je aan bij ons op deze opwindende reis naar digitale inclusie voor iedereen.

Digitaal beheer van markten en kermissen.

Peter Creyf – VLAIO

Vlaanderen wijzigt de regelgeving over de ambulante en kermisactiviteiten. Ook op het lokale niveau zullen daardoor zaken veranderen. Met een raamovereenkomst en een eenmalige financiële tussenkomst wil VLAIO dit moment van verandering aangrijpen om ook het digitale beheer van ambulante en kermisactiviteiten te versnellen. Ontdek tijdens deze sessie meer details over de digitale tool, de groepsaankoop en de financiële tussenkomst van VLAIO.

stresstest VlaVirGem - gemeenten 2050 - deel 4/4

Filis Zumbultas & Sven Geiregat | TomorrowLab

Verfijnen van de toekomstscenario’s.

Sessie 4/4

In deze sessie zullen de voorgestelde scenario’s van de voorbereidende sessies (1 en 2) verder uitgewerkt worden door de deelnemers. De bedoeling is om zeer concrete toekomstbeelden uit te werken die tot de verbeelding spreken en die tegelijkertijd de complexiteit van de toekomst behapbaar maken zodat deelnemers deze als generiek framework kunnen gebruiken binnen hun eigen organisatie.

Lokale besturen zullen hiermee dus aan de slag kunnen gaan en concrete stappen zetten richting innovatieve oplossingen voor de uitdagingen waar lokale besturen voor staan.

‘Deelnemers dienen zich in te schrijven voor de volledige track (plenaire sessie, voor- en namiddagsessie)’

Copilot voor Microsoft 365: De toekomst van productiviteit met GenAI.

Nathalie Blondeel - Microsoft

In deze sessie tonen we met praktische voorbeelden hoe uw administratie efficiënter kan werken en de burger sneller ten dienste kan zijn met behulp van Artificiële Intelligentie.

Vlotte archivering van vergunningsinformatie. Zeticon, Geosparc en het Agentschap Facilitair bedrijf slaan de handen in elkaar

Zeticon, Geosparc en het Agentschap Facilitair bedrijf

Digitale informatie archiveren is een activiteit waar velen niet van wakker liggen. Toch kunnen lokale besturen hier niet aan voorbij gaan. De bewaring van overheidsinformatie is deels vastgelegd in wettelijke bepalingen. Soms moet de informatie nog tot tientallen jaren na afhandeling beschikbaar blijven. Ontzorgen gaat dus verder dan het stroomlijnen van processen en het creëren van gebruiksvriendelijke applicaties.
Deze sessie speelt in op de nood bij lokale besturen om bepaalde informatie digitaal langer te bewaren. Door een koppeling te leggen met een bestaande bouwsteen van de Vlaamse overheid, namelijk het E-depot van het Agentschap Facilitair Bedrijf, zet Geosparc een grote stap in het ontzorgen van haar klanten. Vergunningsinformatie rond o.a. inname openbaar domein, terrassen of toegangsvergunningen wordt volgens de wettelijke bepalingen en zonder extra werk voor het lokaal bestuur gearchiveerd. Tijdens de sessie lichten de sprekers van het Agentschap Facilitair Bedrijf, Geosparc en E-depotleverancier Zeticon toe hoe de koppeling tot stand is gekomen, welke functionele en technische keuzes daarbij zijn gemaakt en wat de bevindingen zijn van de lokale besturen die als piloot zijn ingestapt. Tot slot wordt een live demo gegeven over hoe de archivering op een snelle en eenvoudige manier kan gebeuren.

Applicaties integreren, beter presteren?

Bart Cosaert - Savaco

Hoe kan je de productiviteit verhogen, fouten vermijden en een betere service leven dankzij applicatie-integratie? Hoe pak je dat aan en hoe bereid je je data hierop voor? Bart Cosaert geeft een overzicht van de mogelijkheden - van citizen development (BPA, RPA), devops tot en met Enterprise Integration layer - en benadrukt het belang van datahygiëne.

Betaalbare, betrouwbare & bewezen Duitse technologie voor opslag secundaire data, back-up & archivering voor jouw bestuur.

Maxim Busschaert - IT1 & Benjamin De Vriendt (ICT-verantwoordelijke - Lokaal bestuur Wichelen

Leer tijdens deze sessie hoe Lokaal bestuur Wichelen een cruciale uitdaging op het gebied van dataopslag heeft aangepakt met behulp van het Silent Brick systeem van FAST LTA. Geconfronteerd met de noodzaak van een veilige, offline back-up oplossing, koos Wichelen voor een air-gapped back-up. Ontdek hoe een vier weken durende Proof-of-Concept niet alleen hun verwachtingen overtrof, maar ook leidde tot de definitieve aanschaf van het systeem. Deze sessie biedt inzicht in hoe de air-gapped mogelijkheden van het Silent Brick systeem essentiële bescherming bieden tegen cyberdreigingen, terwijl ze tegelijkertijd een flexibele en betrouwbare back-up oplossing garanderen.

placeholder backup track slot

invulling TBC

Binnen 15 dagen externe IT-talent vinden? Ja, dat is mogelijk!

Marleen Houbart - SOLVUS public sourcing

In een competitieve talentenmarkt is het essentieel om snel en efficiënt hoogwaardige consultants te vinden, precies wanneer dat nodig is, en tegen marktconforme tarieven.
Public-Sourcing is een expert in het zoeken, selecteren en beheren van externe profielen in de publieke sector met een sterke focus op open marktbevraging, benchmarking en naleving van de wetgeving op overheidsopdrachten. Met onze open marktplaats, waar meer dan 8.000 leveranciers actief zijn, waaronder 38% freelancers, kunnen we een breed scala aan talenten aantrekken en zorgen voor competitieve prijzen en kwaliteit. Bovendien biedt onze MSP-oplossing voordelen zoals snellere doorlooptijden, budgettransparantie en toegang tot een uitgebreide talentenpool, waardoor we snel en efficiënt kunnen voldoen aan jouw behoeften, met een vervullingspercentage van 98% binnen 15 dagen.
Public-Sourcing is een neutrale MSP en is de gegunde partner van de Vlaamse Overheid. We zijn momenteel gegund voor twee verschillende raamovereenkomsten van het Agentschap Facilitair Bedrijf , waaronder de raamovereenkomst ICT-profielen 2022-2027 voor tijdelijke ICT-profielen en de raamovereenkomst Generieke profielen 2023-2027 voor generieke profielen. Meer dan 80 steden, gemeenten en andere entiteiten van de Vlaamse Overheid maken momenteel gebruik van onze diensten om ICT-profielen en generieke profielen tijdelijk in te huren.

cyber weerbaarheids woensdag 'hands-on' sessie

team CWW & Jan Guldentops

16u30 - 18u30

NETWERK DRINK

Muzikale afsluiting van deze bijzondere dag met Ruth Verhelst. Receptie met hapjes en drankjes.

Locatie
Flanders Expo
Maaltekouter 1
9051 Gent
België
Deelnemen

Toegangsprijs

Prijzen zijn exclusief BTW voor niet-leden, en vrijgesteld van BTW voor effectieve leden.

Prijsgroep Prijs
Effectief Lid V-ICT-OR € 150
Effectief Lid V-ICT-OR (groepsabonnement) € 150
Bedrijfslid € 270
Non-profit € 270
Standaard € 440
Inschrijven