Programmeurswedstrijd Hasselt: focus op eID

14/10/2006     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3558     0

De jaarlijkse RAD Race in Hasselt, een internationaal vermaarde wedstrijd voor programmeurs, staat dit jaar in het teken van de elektronische identiteitskaart (eID). Teams van twee personen krijgen twee dagen de tijd om een toepassing te ontwikkelen die gebruik maakt van de eID.


Op 20 en 21 oktober vindt in Hasselt de jaarlijkse RAD Race plaats. Het is een competitie voor ontwikkelaars. Doel is om met twee personen in twee dagen tijd (“RAD” staat voor Rapid Application Development of snelle ontwikkeling van applicaties) een specifieke toepassing te programmeren. Het komt er voor de deelnemers op neer de beste ontwikkelaars te combineren met de meest geschikte ontwikkelingstools. Met de jaarlijks terugkerende RAD Races geniet België een stevige reputatie, ook in het buitenland.


In de editie van 2006 staat de RAD Race, die voor de gelegenheid gesteund wordt door Fedict, in het teken van de elektronische identiteitskaart (eID). Doel is om de Belgische expertise op het vlak van de eID in het voetlicht te plaatsen. De RAD-teams zullen de opdracht krijgen om een concrete toepassing te programmeren die de eID integreert, uiteraard helemaal conform de Fedict-standaarden. Het zal gaan om een toepassing die in de praktijk perfect bruikbaar is, en die dus ook kans maakt om op termijn door het grote publiek gebruikt te worden. www.radrace.org


bron: www.belgium.be/eportal

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!