ROI voor IT projecten van overheden berekenen

16/10/2006     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3466     0

SAP AG en het Center for Technology in Government (CTG) van de Universiteit van Albany (de staatsuniversiteit van New York) hebben een methodologie ontwikkeld waarmee overheden de waarde van hun IT-investeringen kunnen beoordelen, los van louter financiële criteria. De nieuwe methodologie, genaamd "Public Return on Investment" of "Public ROI" steunt op SAP en werd ontwikkeld door het CTG.

Deze tools tonen aan dat de beoordeling van publieke projecten veel verder reikt dan louter financiële besparingen. Overheden kunnen tevens "winst" boeken op basis van het bereiken van meer integriteit en transparantie naar kiezers en politici toe, aldus SAP.

Meer info: www.sap.com/industries/publicsector/roi.epx

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!