Open Source Observatory and Repository

27/10/2006     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3220     0

De Europese Commissie heeft een consortium onder leiding van Unisys België

geselecteerd voor de uitbouw en het beheer van het Open Source Observatory and Repository (OSOR).


Via deze internetdienst zullen Europese overheden de softwarecode van hun open bron toepassingen centraal kunnen bewaren en met elkaar delen. De Commissie wil hiermee investeringen in informaticatoepassingen maximaal laten renderen en de Europese lidstaten onderling kennis laten uitwisselen.


OSOR moet een centrale referentieplaats worden waar naast de broncode ook informatie beschikbaar zal zijn over het gebruik van de toepassingen, verschillende softwareversies, open bron licenties of contractmateriaal. Op het OSOR-webportaal zullen overheden ook eenvoudig kennis met mekaar kunnen delen.


De Europese Commissie hoopt dat dankzij OSOR de Europese overheden elkaars software zullen gebruiken en gemeenschappelijk projecten zullen ontwikkelen, bijvoorbeeld op het vlak van elektronisch aankoopbeheer, interoperabiliteit tussen overheidstoepassingen of wederzijdse herkenning van de verschillende elektronische identiteitskaarten. Het delen en hergebruiken van toepassingen kan een significante economische impact hebben, aangezien overheden minder moeten investeren en een beroep kunnen doen op mekaars kennis.


OSOR wordt daarmee een verlenging en uitbreiding van het huidige Open Source Observatory.


Kijk hier voor het volledige persbericht van Unisys.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!