Officiële cijfers over digitale kloof in België

10/11/2006     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3435     0

Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar werd voor de eerste keer in alle Europese lidstaten een identieke enquête gehouden over de informatiemaatschappij, met specifieke aandacht voor de digitale kloof.

De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (FOD Economie) maakte hiervan de eerste resultaten bekend voor België. Uit de Belgische enquête op basis van een representatieve steekproef bij meer dan 10.000 Belgen over de beschikbaarheid van nieuwe communicatiemiddelen en de manier waarop ze met de computer en het internet omgaan, blijkt dat er wel degelijk sprake is van een digitale kloof in ons land. Zo hebben 1,9 miljoen Belgen nog nooit een computer gebruikt en hebben 2,6 miljoen nog nooit op het internet gesurft. Het is ook duidelijk dat de digitale kloof vooral de inactieve bevolking treft: 40% van de werklozen en tweederde van de 55-plussers heeft nog nooit het internet gebruikt. Ten slotte doet slechts één op vijf internetgebruikers aan e-commerce of egovernment.


Meer informatie op de site van Statbel.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!