Ook publieke sector wil Shared Services

10/11/2006     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3331     0

Volgens een internationaal onderzoeksrapport van de Economist Intelligence Unit, in opdracht van BEA Systems, is er binnen de publieke sector een groeiende vraag naar gedeelde services. Hiervoor wordt Service Oriented Architecture (SOA) beschouwd als de meest praktische keuze voor het realiseren van een shared services-model.

Een shared services-model consolideert de administratieve of ondersteunende functies (zoals personeelszaken, financiën, IT en inkoop) van afzonderlijke afdelingen tot één organisatorische eenheid waardoor de kwaliteit van dienstverlening door de publieke sector wordt verhoogd. Uit het onderzoek blijkt ook dat voor het merendeel van de ondervraagden het gebruik van één enkele portaalinterface van groot belang is voor het vergroten van de kwaliteit van gedeelde services.

Meer informatie via het persbericht van BEA Systems.


Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!