Nederland start met Midoffice aanbesteding

14/11/2006     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3320     0

In Nederland is de testfase opgestart in de Midoffice-aanbesteding, die vijf gemeenten onder leiding van EGEM, het Nederlandse kenniscentrum Electronische Gemeente, in mei dit jaar hebben uitgeschreven.

Meer dan 60 gemeentemedewerkers van de vijf gemeenten kwamen bij elkaar in het raadshuis van Delft. Vier consortia van leveranciers – Bull, Centric, Interacces en Perfectview gaven er de eerste presentaties van hun aanpak (Proof of Concept). Momenteel worden de verschillende Midoffice Suites in een Proof of Concept in de praktijk getest. Begin 2007 kan de gunning plaatsvinden.

In de Midoffice Suite worden in totaal zeven van de 34 gemeentelijke dienstverleningsproducten uit de ‘monitor elektronische dienstverlening’ ontwikkeld en geïmplementeerd. Deze 34 producten tezamen kunnen de 65% digitale dienstverlening bij gemeenten waarmaken die het Programma Andere Overheid in Nederland als doelstelling hanteert.

Een interessant project dat we willen blijven opvolgen.
Meer informatie op de site van EGEM

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!