Bedenking van op Nokia World

29/11/2006     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4387     0

We zitten op Nokia World in Amsterdam, een tweedaagse conferentie van de Finse fabrikant. Het draait hier niet alleen om de nieuwe toestellen en diensten van Nokia, maar ook om wat er op mobiel communicatievlak aan het gebeuren is.

Tijdens zijn toespraak vertelde de CEO van Nokia dat er nu miljoenen mensen zijn voor wie de eerste ervaring met een telefoon een gsm is. Zeker in ontwikkelingslanden is dit zo, maar ook bij ons groeit er nu een generatie op die geen kiestoon kent. Daarnaast komen er ook meer en meer mensen die alleen hun mobiele telefoon hebben om toegang te krijgen tot het internet in plaats van een computer. Vooral dit gaat natuurlijk in hoge mate op voor ontwikkelingslanden of landen waar de technologische ontwikkeling slechts recent op gang is gekomen. Interessant is dat in deze landen veel mensen een aantal stappen overslaan, en onmiddellijk de huidige technologieën beginnen gebruiken.


Tot op zekere  hoogte zal dit ook wel kunnen opgaan voor de Westerse wereld. Als de pc-penetratie nog maar rond de 50 procent schommelt en die van de mobiele telefoon rond de 90 procent, zou het kunnen dat ook bij ons binnenkort meer mensen via hun mobiel toestel van online datadiensten en het internet gebruik kunnen maken dan via een pc. In deze optiek lijkt m-government iets realistischer en ook zinvoller dan we soms wel zouden denken.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!