Bloggen bis

20/12/2006     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4407     0

Op 12 december hadden we een stukje over Bloggen: ook iets voor de overheid?

We kregen daar enkele reacties op.


Peter Hautekiet wees ons op de blog op de site van Harelbeke. Op zich is dit zeker een interessante blog, maar het is voor zover we weten de communicatieambtenaar die deze blog schrijft, en het is vooral een nieuwsblog over alles wat met Harelbeke te maken heeft. In soms wel heel brede zin, zoals een stukje over Expeditie Robinson omdat er ook een inwoner uit Harelbeke zou aan hebben meegedaan. 


Geert Mareels van Corve wees ons op zijn eigen blog . Ook op zich interessant en vaak leuk om lezen, maar Geert doet dit toch vooral vanuit een privépositie. Hij mengt wel geregeld zijn professionele activiteiten in zijn blog, maar hij spreekt er toch niet als baas van Corve.

In die zin is hij te vergelijken met de
blog van Bruno Segers, ex-directeur van Microsoft België. Ook zijn blog was/is vooral een persoonlijke blog, waar hij wel heel vaak duidelijk maakt wat zijn functie was/is, maar hij schreef hem niet als directeur van Microsoft. Misschien verwijst hij, nu hij het niet meer is, zelfs meer naar (zijn functie bij) Microsoft dan ervoor. Hij weet zijn blog in elk geval goed te gebruiken om zijn marktwaarde op peil te houden of te verhogen.

Geert vertelde ons ook dat Fons Leroy van de VDAB zou bloggen, maar dit zou vooral intern gebeuren op het intranet. Kan iemand ons daar meer informatie over bezorgen?


Een voorbeeld van wat we bedoelden met een blog die echt vanuit de beleidsmakers komt, vond collega Steven Depuydt bij de stad Middelburg. Hier houden enkele raadsleden een blog bij die grotendeels vanuit hun functie vertrekt en de burger op de hoogte houdt van het reilen en zeilen van de gemeente vanuit beleidsniveau.

Zelf vonden we in Wageningen en vooral in Groningen nog vrij goede voorbeelden.

Andere voorbeelden en reacties blijven welkom.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!