Digitaal loket geen aandacht voor burger

20/12/2006     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4232     0

Een tijdje terug verwezen we al naar een studie van Ernst & Young Nederland waaruit bleek dat Nederlandse gemeenten hun digitaal loket te weinig stimuleren.


In het decembernummer van het Nederlandse Kluwer tijdschrift Overheid Innovatief staat een artikel dat ook gebaseerd is op het zelfde onderzoek. We hebben het artikel zelf nog niet te pakken gekregen, maar in zijn laatste nieuwsbrief vat Logeion het artikel wel samen.

Belangrijkste conclusie is eigenlijk dat, zoals bij veel ICT projecten en daarmee ook e-gov projecten, er te weinig rekening wordt gehouden met wat de gebruikers - in dit geval de burger - wil, aankan of nodig heeft. Op voorhand wordt hier niet (genoeg) naar gekeken, en ook achteraf volgt men haast niet op of de toepassing wel degelijk interessant en nuttig is.

Ook opvallend is dat uit het onderzoek blijkt dat het digitaal loket in bijna alle gevallen een eiland op zich is, en niet geïntegreerd is met de achterliggende systemen.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!