Model voor ict-samenwerkingsverbanden

25/01/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3467     0

Het Nederlandse EGEM heeft de resultaten bekend gemaakt van een studie rond ICT samenwerkingsverbanden bij gemeentes. Niet echt e-gov gerelateerd in enge zin, maar best interessant voor ICT-beleid in het algemeen, en op die manier toch weer van belang voor e-gov.


Nederlandse gemeenten zoeken nadrukkelijk de samenwerking met elkaar op het gebied van ICT, zo blijkt uit het onderzoek. Verder lezen we op de site van Egem: De belangrijkste motieven voor samenwerking zijn het verminderen van de kwetsbaarheid, kostenreductie, verhogen van de efficiency en het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Samenwerking wordt vooral gezocht met buurgemeenten, maar de kans op succes wordt met name bepaald door het overeenkomen van ambitie en doelstellingen. EGEM ondersteunt samenwerkingsverbanden met een community waar kennis en kunde gedeeld wordt. Verder is een afwegingskader voor beslissers beschikbaar dat mogelijke interventies in het samenwerkingsproces aanbiedt.


Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!