SIM-kaart als identificatie voor e-Gov?

06/02/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3472     0

In Polen is men met een project bezig om te kijken of de SIM-kaart van een mobiele telefoon kan dienen om de gebruiker zich te laten identificeren voor electronische dienstverlening.

Het systeem zou in maart op poten moeten staan. Het is opgezet omdat er problemen zijn om andere vormen van electronische identificatie of eSignature ingang te doen vinden. Vooral de meeste overheidsdiensten blijken nog niet klaar te zijn om eSignature te ondersteunen.


De identificatie via mobiele telefoon van online gebruikers zou wel succesvol kunnen zijn omdat de penetratie van mobiele telefonie heel hoog ligt in Polen. Een aantal banken accepteert nu al een sms ter bevestiging van bepaalde bankdiensten.


In maart zouden meer technische details bekend gemaakt worden, en zou het project ook meteen concreet van start gaan. Het zou onmiddellijk beschikbaar zijn voor alle gebruikers van een mobiele telefoon.


Meer info op de site van de Poland Development Gateway, al lijkt deze site niet altijd goed toegankelijk te zijn.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!