Engeland test eVoting

14/02/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3959     0

Voor de lokale verkiezingen van mei 2007 gaat men in het VK enkele projecten opzetten om eVoting te testen, zo maakte het betrokken departement bekend. Bij verkiezingen in 2002 had men dat ook al geprobeerd, maar toen waren de resultaten niet over de hele lijn positief.

Het gaat niet alleen om stemmen via het internet. Het project past in een breder geheel om de hele stemprocedure te moderniseren. Mensen zullen ook via de telefoon kunnen stemmen. Op andere plaatsen gaat men alternatieve vormen van stemmen en andere zaken uitproberen, bijvoorbeeld op voorhand al stemmen, het inscannen van de stemformulieren of stemkantoren op andere dan de normale locaties opzetten.


In de twaalf gemeentes waar het eVoting experiment loopt, blijven ook traditionele stemlokalen actief.


De burgerrechtenorganisatie Open Rights Group heeft nogal wat kritiek op de (eVoting) plannen. Ze heeft er zelfs een microsite rond opgezet.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!