België op 20ste plaats in Waseda e-government ranking

28/02/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4317     0

Het e-government instituut van de Japanse Waseda universiteit publiceerde zijn 2007 World E-Government Ranking. Het is voor de derde keer dat deze universiteit een ranglijst opstelt. België behaalt dit jaar de 20ste plaats op 32 landen die opgenomen zijn in het onderzoek.

Om hun ranglijst op te stellen hanteren de onderzoekers in totaal 26 indicatoren in zes sectoren die volgens hen een ideale vorm van e-government uitmaken. Redelijk uniek voor dit soort ranglijsten is dat ze ook het statuut van de CIO als indicator mee opnemen.


De toptien ziet er als volgt uit:

1. U.S.A.

2. Singapore

3. Canada

4. Japan

4. Korea

6. Australia

7. Finland

8. Taiwan

9. U.K.

10.Sweden

 

Een samenvatting van het rapport kan je op de site van de universiteit afhalen.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!