geGIS ontsluit Geodata

28/02/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3452     0

Op 20 februari 2007 vond in het Boudewijngebouw te Brussel de première plaats van geGIS, een open source software platform dat toelaat om uw geografische data te ontsluiten en beheren via een browser. Een uniek initiatief dat is ontstaan naar aanleiding van een project van RWO en CORVE (uitvoering gebeurde door DFC Software Engineering (www.dfc.be) in samenwerking met K.U. Leuven/SADL)

Met geGIS kunnen GIS coördinatoren en/of ICT verantwoordelijken hun GIS toepassingen configureren aan de hand van de bijgeleverde e-loket generator. De open source gemeenschap van dit project heeft zijn virtuele plek op www.gegis.org . Hier kan je de software gratis afhalen. Bekijk in elk geval de demo (maar vergeet eerst geen SVG-viewer te downloaden) !

 

(met dank aan Herman Callens)

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!