Portugal werkt samen met Fedict

28/02/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3377     0

Fedict en zijn nieuw opgerichte Portugese tegenhanger AMA zullen de volgende jaren samenwerken en kennis uitwisselen inzake e-government. Een eerste stap is dat Portugal ook een elektronische identiteitskaart gaat introduceren. Deze citizen card, zoals ze in Portugal zal heten, is voor een groot deel gebaseerd op de Belgische eID.


"Een eID voor elke burger is de noodzakelijke sleutel tot een degelijk e-governmentbeleid", zegt Anabela Pedroso, voorzitster van AMA. "Door zijn voorsprong heeft België een onschatbare ervaring met de eID. Zij hebben niet alleen de kennis over de achterliggende technologie en het beheer van de kaart. Ook hebben ze een realistische kijk op de kosten ervan en bezitten ze de logistieke knowhow om de kaarten te verspreiden. Door de overname van hun model, dat zijn degelijkheid al bewees, kunnen we de eID sneller beginnen te gebruiken."


Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!