Online toegang tot stadsplanning

05/03/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3349     0

De Spaanse regering heeft enkele pilootprojecten en studies gelanceerd die moeten onderzoeken hoe men burgers via het internet toegang kan verlenen tot stadsplanningprojecten. Het eindelijke doel is de transparantie van de stadsplanning te verhogen.


Met de projecten wil men burgers de planningsdocumenten en dergelijke online laten inkijken. Anderzijds wil men ook architecten en bouwpromotoren betrekken bij de informatiemaatschappij.


In eerste instantie zal het initiatief de eMapping noden van vooral kleine gemeentes in kaart brengen. Men wil ook zien wat de hinderpalen zijn om de urbanisatieplannen online te brengen, en hoe die hinderpalen overwonnen kunnen worden.


Kijk
hier voor meer informatie (in het Spaans).

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!