Toegankelijkheid sites Nederlandse provincieverkiezingen

08/03/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3314     0

Op 7 maart waren het in Nederland provincieverkiezingen. Dit vormde voor de stichting Waarmerk drempelvrij.nl (te vergelijken met Anysurfer in België) en Burger@Overheid.nl de aanleiding om de (verkiezings)sites van de provincies op hun toegankelijkheid te testen.

Uit het onderzoek bleek dat van de elf onderzochte websites voor de provinciale verkiezingen slechts één voldoet aan de eisen van toegankelijkheid. Ouderen en gehandicapten kunnen alleen op één toegankelijke site terecht (www.uheefthetvoorhetzeggen.nl).


Op Burger@Overheid.nl staat meer informatie, onder andere een filmpje dat heel aanschouwelijk maakt met welke problemen gehandicapten geconfronteerd worden als ze een website bezoeken en er dingen willen opzoeken.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!