Uitdagingen voor Europees e-government

14/03/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     3248     0

Begin deze maand hield Viviane Reding, Europees Commissaris voor de informatiemaatschappij en media, op de Advancing eGovernment conferentie een toespraak. In deze toespraak somde ze op wat volgens haar de politieke uitdagingen zijn om e-government te vereenvoudigen.


De belangrijkste uitdagingen waar ze zich in haar toespraak op concentreerde zijn vereenvoudiging en een open overheid voor de mensen.


Op het vlak van vereenvoudiging wees ze er onder meer op dat mensen dezelfde dienstverlening verwachten van de overheid als ze van commerciële bedrijven krijgen. Voor bedrijven betekent vereenvoudiging dat een groot deel van hun administratieve lasten, die veel geld kosten, van hun schouders vallen. Het actieplan van de EC  Reducing Administrative Burdens in the European Union wil deze lasten met 25 procent verminderen tegen 2012.


Op het vlak van openheid wees ze onder meer op e-participatie en Web 2.0, die kunnen helpen om burgers een betere en meer directe dienstverlening te bieden.


Zeker de moeite waard om het volledige document eens te lezen.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!