CeBIT en e-gov

21/03/2007     Ongecategoriseerd     Site Administrator     4483     0

Van 15 tot 21 maart kwam een goed deel van de ICT-sector weer bij elkaar in Hannover voor CeBIT. Deze jaarlijkse ICT beurs is al sinds jaren de grootste in haar soort in Europa. Er is ook al jaren kritiek op de beurs, die volgens velen zo groot is dat ze niet meer efficiënt is. Maar samen met nog andere vaste bezoekers konden we de afgelopen week toch niet anders dan vaststellen dat de beurs echt wel aan herbronning toe is. Enkele grote namen (Nokia, Motorola,...) hadden geen (eigen) stand, anderen waren duidelijk minder prominent aanwezig.

Veel grote bedrijven besteden hun aandacht en budgetten liever aan meer gespecialiseerde beurzen zodat ze zeker zijn dat er een geïnteresseerd publiek zal zijn.

De organisatoren van CeBIT weten ook wel dat ze de beurs anders moeten gaan organiseren. Ook op het vlak van ICT voor de openbare sector zal de beurs er vanaf volgend jaar iets anders moeten gaan uitzien. Dit jaar was er natuurlijk ook al aandacht voor de publieke sector.


Deze bleef zowel ruimtelijk als wat aantal stands en informatiewaarde betreft echter vrij beperkt. De focus lag duidelijk op Duitse aanbieders van oplossingen voor de overheid, al waren er ook wel mini-congressen rond overheid-gerelateerde onderwerpen in iets ruimere zin. En al viel het internationale of zelfs gewoon Europese aspect wat tegen, het is toch ook interessant om zien waar men in Duitsland zoal mee bezig is op het vlak van e-government. Men is er bijvoorbeeld volop aan het experimenteren met een nieuwe elektronische gezondheidskaart, en verschillende Länder proberen een e-government competentiecentrum uit te bouwen. Interessant leek ons ook een platform of content management systeem dat men heeft opgezet zodat verschillende overheden of diensten makkelijk diverse soorten sites moeten kunnen opzetten.

Maar goed, al bij al was het aanbod nogal mager voor (Belgische) bezoekers die vooral in e-government geïnteresseerd zijn. Volgens het vakblad IT Professional waren de belangrijke organisaties op het vlak van e-government binnen onder meer de Vlaamse en federale overheid ook niet echt van plan om naar CeBIT te gaan trouwens.

Deel deze post:

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!